Doi cetățeni din Libia și Algeria, care au intrat ilegal în țară, au fost prinși de polițiștii de frontieră din Vicovu de Sus

La data de 9 octombrie 2020, la nivelul Sectorului Poliției Frontieră Vicovu de Sus s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 03.00, polițiștii de frontieră au depistat pe raza localității Vicovu de Sus două persoane care se deplasau pe jos, dinspre frontiera de stat către interiorul țării.

Persoanele respective nu își justificau prezența în zonă, motiv pentru care au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, deși inițial au declarat că amândoi sunt din Libia, polițiștii de frontieră au stabilit că unul este din Libia, iar celălalt este din Algeria, ambii în vârstă de 25 de ani.

Cei doi au declarat că au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România cu scopul de a ajunge într-un stat din spațiul Schengen.

În acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cele două persoane au fost preluate de autoritățile de frontieră ucrainene în vederea continuării cercetărilor, în baza acordului de readmisie încheiat cu Ucraina.

Adauga comentariu