Doi copii cu vârsta de până în trei ani au ajuns cu arsuri la spital din cauza unor părinți iresponsabili

La data de 19 decembrie 2018, la ora 18.12, polițiștii suceveni au fost anunțați despre faptul că Sebastian A., în vârstă de trei ani, din comuna Bunești, a fost internat la Secția de chirurgie infantilă din cadrul Spitalului Județean Suceava cu arsuri grad II și III pe ambele fese.

Din verificările făcute de agenți a rezultat că în seara zilei de 17 decembrie a.c., în jurul orei 19.00, în timp ce băiatul se afla în locuința sa și se juca pe pat cu frații săi, din neatenție, a căzut peste o oală cu apă fierbinte care se afla pe plită, moment în care s-a opărit în zona feselor.

Tatăl, Ilie Acasandrei, nu a anunțat incidentul imediat. El l-a dat pe minor cu un spray împotriva arsurilor, considerând că nu este grav ce a pățit copilul.

La data de 19 decembrie 2018, în urma unor discuții avute cu asistentul de la cabinetul medical din comuna Bunești, Ilie Acasandrei a fost îndrumat să se prezinte cu minorul la o unitate spitalicească pentru investigații de specialitate.

Sebastian A. a fost transportat cu mașina unui vecin la spitalul din Fălticeni, de unde a fost transferat la Spitalul Județean Suceava, unde a fost diagnosticat cu „arsuri grad II și III pe ambele fese”, rămânând sub observație.

Polițiștii au anunțat DGASPC Suceava, cât și autoritățile locale de Asistență Socială din cadrul Primăriei Bunești, despre întâmplarea produsă în familia Acasandrei.

În dimineața zilei de astăzi, la ora 02.18, polițiștii suceveni au fost anunțați despre faptul că la secția UPU a Spitalului Județean Suceava a ajuns minora Mihaela G., în vârstă de doi ani și 11 luni, din orașul Frasin, care avea arsuri în zona toracică anterioară și cervicală.

Din verificările făcute de agenți a rezultat că în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 00.30, la părinții minorei se aflau în vizită niște rude și în timp ce stăteau toți la masă, fetița fiind în brațele mamei Anca Marcuș (22 de ani), din orașul Frasin, la un moment dat, din neatenție, mama a scăpat din mână ceașca de cafea fierbinte, care a căzut peste copilă, provocându-i acesteia arsuri.

În acest caz nu sunt suspiciuni cu privire la comiterea vreunei fapte de natură penală, însă a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Adauga comentariu