Doi flăcăi care se jucau cu o brichetă au dat foc magazinului Profi din Vicovu de Jos

La data de 17 ianuarie 2021, la ora 16.50, polițiștii din Gălănești au fost anunțați telefonic de către pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Vicovu de Sus despre faptul că în spatele magazinului SC Profi Rom Food SRL Vicovu de Jos a izbucnit un incendiu minor.

Agenții deplasați la fața locului au constatat faptul că incendiul a fost stins de către echipajul de pompieri, care a intervenit la fața locului la scurt timp fără a se putea extinde.

Focul a izbucnit într-un spațiul de depozitare din exteriorul magazinului SC Profi Rom Food SRL Vicovu de Jos, flăcările extinzându-se pe o suprafață de aproximativ 12 metri pătrați, iar în urma acestuia au ars izolația peretului din polistiren din spatele magazinului pe o suprafață de aproximativ 20 metri pătrați, două lăzi frigorifice, două frigidere mici, mai multe alimente expirate fără valoare depozitate în lăzi din lemn.

În spatele magazinului nu există nici o sursă de curent electric astfel că echipajul de pompieri care a intervenit la fața locului a stabilit cauza incendiului ca fiind „flacără”, iar mijlocul care putea produce aprinderea ca fiind „foc în aer liber, brichetă”.

Din verificările făcute la fața locului s-a constatat faptul că, în jurul orei 15.00, doi minori au cumpărat o brichetă de la caseria magazinului, iar mai apoi au fost văzuți plecând în spatele clădirii, în locul în care incendiul a izbucnit, fapt confirmat și de vânzătoare. În interiorul magazinului, cât și în exterior au fost găsite mai multe camere de supraveghere, care însă nu au raza în zona de izbucnire a incendiului, respectiv în spatele unității comerciale.

În urma incendiului nu au rezultat victime omenești, fiind provocate pagube materiale, estimate de către reprezentatul societății ca fiind minore.

În acest caz, polițiștii s-au sesizat din oficiu întocmind un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „distrugere”.

Adauga comentariu