Doi frați din Pârteștii de Jos au fost pedepsiți cu amenzi penale pentru că l-au bătut pe un bărbat de câte ori îl vedeau

Judecătoria Gura Humorului l-a condamnat pe inculpatul Constantin Ambrozie Opacinschi la pedeapsa amenzii penale de 2.400 de lei pentru săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice. Din pedeapsa respectivă i se scade suma de 20 de lei deoarece a fost reținut pentru 24 de ore.

De asemenea și inculpatul Ionuț Vasile Strugariu este condamnat la pedeapsa amenzii penale de 3.600 de lei pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. Și acestuia i se scade din pedeapsa suma de 20 de lei pentru cele 24 de ore petrecute în arest.

Dacă cei doi, cu rea-credinţă nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare. 

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta s-a făcut apel în termen de 10 zile de la comunicare. Magistrații Curții de Apel Suceava urmează să ia o decizie definitivă.


La data de 19 iunie 2020, în jurul orei 23.00, partea vătămată, doi indivizi și cei doi frați inculpați se aflau pe terasa unui bar din satul Deleni, comuna Pârteștii de Jos. Pe fondul consumului de alcool și a discuțiilor contradictorii dintre ei, Opacinschi a lovit-o pe persoana vătămată cu pumnii în zona feței. Atunci, unul dintre martori a intervenit și i-a aplicat agresorului lovituri în zona capului cu pumnii și cu o sticlă. De la masă s-a ridicat și Strugariu care a lovit-o pe partea vătămată cu pumnii în cap și picioarele în zona pieptului. În urma scandalului victima, cei doi martori și Strugariu au părăsit localul și au fugit pe o uliță. La un moment dat aceștia au sunat la 112.

După câteva zile, respectiv la data de 7 iulie 2020, în jurul orei 13.30, inculpații s-au întâlnit cu victima în incinta Agenției Poștale Deleni din comuna Pârteștii de Jos. Victima intenționa să ridice pensia bunicului său. În respectiva incinta se aflau mai multe persoane.

Opacinschi și Strugariu au văzut-o pe victimă intrând în sediul poștei. În acest timp concubina victimei, bunicul victimei și un martor se aflau într-o mașină parcată în zonă. Cei doi inculpați au intrat în sediul poștei, iar Opacinschi a început să o lovească pe victimă în zona feței. În sprijinul agresorului a intervenit Strugariu care a început și el să lovească persoana vătămată. Cei doi agresori au încercat să îl scoată pe bărbat afară din sediul poștei. În acest timp, victima încerca să se apere cu mâinile de loviturile celor doi frați și se ținea de ușa de acces pentru a nu fi scoasă afară.

În aceste circumstanțe, Strugariu a scos din buzunar un spray iritant-lacrimogen și a pulverizat în interiorul unității poștale. Din această cauză, persoanele din încăpere au început să țipe. În această împrejurare victima a profitat și a fugit de la fața locului. Pe urmă aceasta a sunat la 112.

Conform rechizitoriului, martorii aflați în sediul poștal au declarat că la data de 7 iulie 2020 în incinta poștei a intrat victima fiind urmărită la scurt timp de inculpații Opacinschi și Strugariu. Opacinschi a început să strige „băi, vrei o bucată din urechea și nasul meu? Ia-le de aici!”, după care a început să o lovească pe persoana vătămată cu pumnii peste față. În altercație a intervenit și Strugariu care a început să lovească și el victima, iar la un moment dat în incinta Oficiului Poștal s-a simțit un miros înțepător și înecăcios, persoanele din interior începând să aibă o stare de sufocare, tuse, iritarea gâtului și a nasului. În urma țipetelor persoanelor din Oficiul Poștal persoana vătămată a profitat de neatenția inculpaților și a fugit din încăpere, fiind urmată de cei doi inculpați.

Agresorii au recunoscut parțial faptele comise, motivând că au fost provocați de către victimă.

La data de 8 iulie 2020, cei doi frați inculpați au fost reținuți pentru  24 de ore.

Adauga comentariu