Doi hoți care furau din magazinele din Suceava și-au aflat pedepsele. Unul a primit patru ani de închisoare, iar față de prietenul său s-a stabilit o măsură educativă

Judecătoria Suceava a stabilit față de inculpatul Petru Semian măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o perioadă de șase luni pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni: furt calificat (27.02.2018), tentativă la furt (15.03.2018), furt, în formă continuată (11.06.2018 și 24.01.2019).

În același dosar au fost judecați și inculpații Ștefan Semian și Abel Ciprian Proboteanu.

Ștefan Semian a fost achitat pentru furtul unui pet de bere Noroc dintr-un magazin Profi.

În luna februarie a anului 2022, magistrații Curții de Apel Suceava au luat decizia de a-l obligat pe Ștefan Semian să urmeze un tratament medical până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol. Atunci, Ștefan Semian a fost judecat pentru o tâlhărie petrecută într-un magazin Profi din cartierul Burdujeni.

Abel Ciprian Proboteanu a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt în formă continuată (două acte din 11.06.2018).

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Faptele pentru care cei trei sunt trimiși în judecată, în dosarul cu numărul 10398/314/2020

Petru Semian

La data de 27 februarie 2018, în jurul orei 19.00, și-a însușit pe nedrept o geacă în valoare de 150 de lei din magazinul Carrefour situat pe strada Calea Unirii, municipiul Suceava. (FURT CALIFICAT)

La data de 15 martie 2018, în jurul orei 10.20, a încercat să fure o pereche de pantaloni de culoare verde din magazinul Takko Fashion, din incinta Carrefour Suceava. Individul a detașat sistemul de alarmare atașat pe perechea de pantaloni în cauză cu intenția de a-i sustrage. (TENTATIVĂ LA FURT)

La data de 11 iunie 2018, în jurul orei 15.10, împreună cu Abel Ciprian Probotean, a furat un bax cu 24 de doze de bere Timișoreana din magazinul Profi situat pe strada Muncii din municipiul Suceava. În aceeași zi, după vreo 20 de minute, Petru Semian a revenit în magazinul respectiv. De această dată, individul a pus mai multe produse cosmetice într-o geantă, iar în momentul în care a încercat să părăsească magazinul a fost abordat de șefa de tură. Atunci, tânărul a abandonat produsele și a luat-o la fugă. (FURT)

La data de 24 ianuarie 2019, în jurul orei 16.30, a intrat în magazinul D&M, din incinta Iulius Mall, de unde a furat un parfum Hugo Boss. În aceeași zi, după câteva minute, individul a intrat în magazinul PEPCO, din incinta aceluiași complex comercial, de unde a furat o pătură. Ambele produse furate au fost introduse într-un rucsac pe care îl purta în spate. (FURT)

Ștefan Semian

La data de 25 noiembrie 2018, în  jurul orei 13.30, a furat un pet de trei litri de bere NOROC din magazinul Profi, situat pe strada Slătioarei, municipiul Suceava. (FURT)

Abel Ciprian Proboteanu

La data de 11 iunie 2018, în jurul orei 15.10, împreună cu Petru Semian, a furat un bax cu 24 de doze de bere Timișoreana din magazinul Profi situat pe strada Muncii din municipiul Suceava. În aceeași zi, după vreo 20 de minute, cei doi au revenit în același magazin și au pus mai multe produse cosmetice într-o geantă și un rucsac cu intenția de a le sustrage. În momentul în care cei doi încercau să părăsească magazinul, șefa de tură i-a abordat pe indivizi. Atunci, hoții au abandonat produsele și au fugit. (FURT)

Adauga comentariu