Doi indivizi au ajuns în arest după ce au fost depistați pe raza comunei Marginea, într-un BMW cu volan pe partea dreaptă, după ora 22.00. Cei doi au fost surprinși săvârșind mai multe infracțiuni

Aseară, în jurul orei 23.00, un echipaj de poliție a oprit în trafic un autoturism marca BMW, cu volan pe partea dreaptă. Mașina din urmă circula pe DN 2E, apoi pe strada Ștefan cel Mare de pe raza comunei Marginea.

La volanul mașinii se afla un individ în vârstă de 34 de ani, din comuna Horodnic de Sus. Acesta le-a prezentat polițiștilor doar buletinul, spunând că nu are la el nici permisul de conducere, nici documentele autoturismului.

 

Pe bancheta stânga față, în calitate de pasager, se afla un tânăr în vârstă de 21 de ani, din comuna Horodnic de Sus. Acesta le-a spus polițiștilor că mașina în cauză este a lui, cumpărând-o în urmă cu circa două săptămâni de la o persoană pe care nu o cunoaște de pe raza comunei Arbore. 

Deoarece șoferul mirosea a alcool, oamenii legii i-au solicitat acestuia să sufle în aparatul etilotest. În urma testării a rezultat o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Individul a fost condus la spitalul din Rădăuți, unde i s-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

 

Polițiștii au verificat bazele de date ale Poliției Române, astfel au constatat faptul că bărbatul în vârstă de 34 de ani nu avea permis de conducere. Pe urmă, oamenii legii au verificat plăcuțele cu numerele de înmatriculare aplicate pe BMW. În urma verificării s-a stabilit că mașina în cauză este înmatriculată pe un bărbat din județul Neamț, iar plăcuțele de înmatriculare montate pe mașină erau de la un alt autoturism marca BMW.

Într-adevăr BMW-ul oprit de polițiști a fost cumpărat de către pasagerul în vârstă de 21 de ani cu circa două săptămâni înainte fără a încheia un contract de vânzare - cumpărare în acest sens.

Se pare că în seara respectivă, puțin înainte de ora 23.00, tânărul de 21 de ani i-a încredințat mașina bărbatului de 34 de ani, pentru a o conduce. Tânărul știa că bărbatul căruia i-a dat mașină să o conducă a consumat băuturi alcoolice și nu are permis de conducere.

În aceste condiții, polițiștii i-au reținut pentru 24 de ore pe ambii indivizi. Cei din urmă au fost introduși în arestul IPJ Suceava.

Oamenii legii au întocmit două dosare penale. Unul pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, iar celălalt pentru săvârşirea infracţiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „încredințarea unui vehicul spre a fi condus pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere și care se află sub influența alcoolului”.

Fiind trecut de ora 22.00, ambii indivizi au fost sancționați contravențional pentru că nu aveau declarații de proprie răspundere. 

 

Adauga comentariu