Doi indivizi, care au încercat să îi fure lanțul unui tânăr de la gât amenințându-l că îi vor sparge roțile la bicicletă, și-au aflat pedepsele

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Onisim Bidirel la doi ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de „complicitate la tentativă la tâlhărie calificată”. Termenul de supraveghere stabilit este de doi ani și șase luni.

În perioada de supraveghere inculpatul trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o durată de 80 de zile în cadrul Primăriei comuna Ciprian Porumbescu sau la DGASPC Suceava.

De asemenea și făptașul principal Fernando - Ebelio Solomon a fost tras la răspundere. Față de acesta a fost dispusă măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de șase luni pentru săvârşirea infracţiunii de „tentativă la tâlhărie calificată”

Decizia nu este definitivă. Față de aceata se poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.


La data de 27 august 2020, în jurul orei 20.00, două persoane se deplasau cu bicicletele pe raza satului Ciprian Porumbescu. La un moment dat, cei doi au fost abordați de către Onisim Bidirel și Fernando Ebelio Solomon. Cel din urmă a scos un briceag și i-a solicitat victimei să îi dea lanțul pe care îl purta în jurul gâtului, amenințându-l că în caz contrar îi va tăia cauciucurile de la bicicletă. În acest timp, Bidirel s-a așezat pe portabajul bicicletei victimei împiedicând-o să plece.

În timpul evenimentului, victima avea telefonul în mână. Deoarece Bidirel bănuia că victima sună la poliție a încercat să îl deposedeze de telefon. Victima și-a sunat fratele, căruia i-a spus ce se întâmplă. În acest timp, Solomon s-a apropiat de victimă, iar cea din urmă și-a abandonat bicicleta și a luat-o la fugă. Solomon și Bidirel au urmărit victima circa 300 de metri. Până la urmă persoana vătămată s-a întors la fața locului și s-a refugiat în curtea unei locuințe din zonă.

Cei doi inculpați i-au solicitat prietenului victimei să îi însoțească până la un magazin, unde Bidirel și Solomon voiau să consume băuturi alcoolice. După ce indivizii au plecat de la magazin, Bidirel i-a tăiat cauciucurile bicicletei victimei.

După ce victima a vorbit la telefon cu fratele său, cel din urmă a sunat la 112 și a anunțat cele întâmplate. 

Inculpații au fost depistați de polițiști pe raza satului Ciprian Porumbescu. Cu această ocazie a fost găsită bicicleta victimei și briceagul folosit la săvârșirea infracțiunilor. Briceagul era ascuns pe creanga unui copac.

Inculpații nu aveau antecedente penale.

 

Adauga comentariu