Doi indivizi din Vicovu de Jos au poposit 24 de ore în arestul IPJ Suceava pentru că s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice

Ieri, doi bărbați care s-au urcat la volan fiind beți au fost reținuți pentru 24 de ore în arestul IPJ Suceava, după ce polițiștii au obținut buletinele de analiză toxicologică.

Unul dintre indivizi este Gheorghe Fediuc (23 de ani), din comuna Vicovu de Jos. La data de 29 octombrie 2021, pe la ora 22.30, acesta a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale pe raza localității de domiciliu.

 

După ce au fost analizate probele de sânge s-a arătat faptul că individul avea o concentrație alcoolică de 1,14 mg/l în sânge. Așadar, tânărul a fost audiat, iar în urma audierii a fost reținut pentru 24 de ore în arestul IPJ Suceava pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Astăzi, acesta va fi prezentat procurorului de caz cu propunerea luării măsurii controlului judiciar.

Celălalt individ este Vasile Ghiațău (54 de ani), din comuna Vicovu de Jos. La data de 31 octombrie 2021, pe la ora 22.50, individul conducea un autoturism pe DN 2E, pe raza localității Voitinel. Oamenii legii l-au oprit și i-au solicitat să sufle în aparatul etilotest. În urma testării a rezultat o alcoolemie de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

După ce au fost analizate probele de sânge s-a arătat faptul că individul avea o concentrație alcoolică de 2,39 mg/l în sânge. Așadar, bărbatul a fost audiat, iar în urma audierii a fost reținut pentru 24 de ore în arestul IPJ Suceava pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Și acesta va fi prezentat astăzi procurorului de caz cu propunerea luării măsurii controlului judiciar.

Adauga comentariu