Doi indivizi fără permis au dat vina unul pe celălalt că au condus o mașină după ce au dat nas în nas cu polițiștii

La data de 6 martie 2022, în jurul orei 22.20, un echipaj de poliție care patrula pe DJ 175, pe raza comunei Izvoarele Sucevei, a făcut semn de oprire unui autoturism Volkswagen al cărui șofer a oprit mașina pe partea dreaptă a drumului.

Cum au văzut că geamul vehiculului nu se lasă în jos, un polițist a deschis portiera din partea șoferului, observând că nu este nimeni la volan. Pe scaunul din dreapta se afla Gheorghe R. (39 de ani), iar pe bancheta din spate era Constantin T.. Aceștia au fost întrebați cine a condus mașina, cei doi dând vina unul pe celălalt.

Gheorghe R. a oferit actele mașinii la control, precizând totodată că nu are permis de conducere. De asemenea, Constantin T. a menționat că are permisul de conducere anulat.  Acesta din urmă a declarat că Gheorghe R. a condus mașina de la domiciliul concubinei sale din satul Brodina, comuna Izvoarele Suceava, circa 15 kilometri, până când au fost opriți de polițiști.

Gheorghe R. a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunile de „conducere sub influența alcoolului” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Adauga comentariu