Doi pakistanezi care au pătruns ilegal pe teritoriul României au fost depistați într-un taxi, la Fălticeni

La data de 13 mai 2019, la ora 08.10, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe strada Sucevei, din localitate, un taxi marca Dacia Logan. Șoferul a fost legitimat în persoana lui Cătălin Ţ. ( 54 de ani), din municipiul Suceava. În interiorul mașiniii se mai aflau doi bărbați, asupra cărora nu au fost găsite documente de identitate.

Cei trei au fost duşi la sediul Poliţiei municipiului Fălticeni, unde s-a stabilit că cei doi pasageri sunt cetăţeni pakistanezi, iar din discuţiile purtate cu aceştia în limba engleză, a rezultat faptul că în seara de 12 mai a.c., au trecut fraudulos frontiera de stat a României cu Serbia, prin zona judeţului Timiş, pe jos, după care au fost preluaţi de o maşină şi transportaţi în municipiul Suceava.

Cei doi au folosit traseul Turcia – Serbia – România, având intenţia de a ajunge în Austria.

În municipiul Suceava, în dimineaţa zilei de 13 mai 2019, cei doi cetăţeni pakistanezi au fost preluaţi de o persoană cu identitate necunoscută cu care s-au deplasat în zona gării din Burdujeni şi care i-a ajutat să fie preluaţi de taximetristul Cătălin Ț., cu scopul de a fi transportaţi până la intrarea în municipiul Iaşi.

Cu ocazia audierii, Cătălin Ț. a declarat că nu ştia faptul că cei doi au trecut fraudulos frontiera de stat a României, urma să-i transporte până în Iaşi ca pe doi clienţi obişnuiţi, iar la destinaţie urma să primească de la aceştia suma de 350 de lei pentru acest transport, cum s-a înţeles cu bărbatul necunoscut, care le traducea celor doi cetăţeni pakistanezi discuţia, în limba engleză. Acesta a mai declarat faptul că nu a fost îndrumat de bărbatul neidentificat sau de către cei doi cetăţeni pakistanezi să sune pe vreo persoană la telefon în momentul în care avea să ajungă cu aceştia la destinaţie.

Cei doi au fost predaţi polițiștilor din cadrul Oficiului Român pentru Imigrări – Biroul Imigrări Suceava.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „trecerea frauduloasă a frontierei de stat”.

 

Adauga comentariu