Doi polițiști suceveni riscă să fie dați afară din sistem după ce au luat mită 50, respectiv 300 de lei

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților Andrei Răzvan Haidău, Costică Olariu și Constantin Gușetu pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupție.

  • Andrei Răzvan Haidău, agent de poliție;

  • Costică Olariu, fost agent de poliție, în prezent pensionar;

  • Constantin Gușetu, șofer care a dat mită.

Andrei Răzvan Haidău este trimis în judecată pentru infracțiunii de „uzurparea funcției”. La data de 2 octombrie 2018, în intervalul orar 20.00-20.30, în calitate de polițist care nu are aviz de poliție judiciară şi nici nu a fost desemnat polițist rutier, în timp ce se afla în timpul serviciului de patrulare în vederea asigurării ordinii și siguranței publice, a efectuat acte ce nu intră în atribuțiile sale de serviciu. Mai exact, individul a urmărit un autovehicul în trafic și l-a oprit pe motiv că nu ar fi respectat indicatoarele și marcajele rutiere. Polițistul i-a cerut șoferului respectiv actele la control. Odată cu actele respective, omul legii a primit și 50 de lei pentru a închide ochii și nu-l sancționa contravențional pe șoferul în cauză. Haidău ar fi luat banii și l-ar fi lăsat pe șofer în pace. 

Haidău este trimis în judecată și pentru săvârșirea infracțiunii de „divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice”. La data de 6 decembrie 2019, individul a aflat de la avocatul său cine este polițistul care l-a denunțat că a primit mită 50 de lei și a divulgat această informație la datele de 6 decembrie 2019, 7 decembrie 2019 și în zilele următoare din luna decembrie 2019. 

Costică Olariu este trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de „luare de mită”. La data de 10 noiembrie 2018, în intervalul orar 12.49 – 13.05, în calitate de polițist rutier, a oprit în trafic un autovehicul pentru care nu ar fi respectat culoarea roșie a semaforului, deși în fapt acesta trecuse pe culoarea galbenă a semaforului. Atunci polițistul a primit de la șoferul în cauză 300 de lei pentru a fi mai indulgent cu conducătorul auto, respectiv pentru a nu-i suspenda permisul de conducere și pentru a-i da o amendă ceva mai mică.

Constantin Gușetu  este trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de „dare de mită”. La data de 10 noiembrie 2018, în intervalul orar 12.49 – 13.05, conducea pe drumurile publice un autoturism. La un moment dat, polițistul Costică Olariu l-a oprit pentru că nu ar fi respectat culoarea roșie a semaforului, i-a oferit mită 300 lei pentru a-l înduioșa pe omul legii.

„În timpul urmăririi penale a fost luată măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui autoturism aparținând celui de al doilea inculpat, până la concurența sumei de 300 lei, pe care a primit-o cu titlu de mită.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Adauga comentariu