Doi scandalagii din Stroiești, tată și fiu, au fost condamnați la închisoare cu suspendare pentru că s-au războit cu opt polițiști în noaptea de Înviere

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Ștefan Crainiciuc la trei ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” și a mai multor infracțiuni de „ultraj”.

Termenul de încercare stabilit este de patru ani.

Pe durata termenului de încercare inculpatul nu va trebui să presteze muncă neremunerată în folosul comunității.

În același dosar a fost condamnat și Vasile Crainiciun la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de „distrugere” și a mai multor infracțiuni de „ultraj”.

Termenul de încercare stabilit este de patru ani.

Pe durata termenului de încercare inculpatul nu va trebui să presteze muncă neremunerată în folosul comunității.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Noaptea de Înviere din anul 2019 a debutat în forță pentru polițiștii suceveni. Ștefan Crainiciuc (52 de ani - la acea vreme), din satul Zaharești, comuna Stroiești, s-a urcat beat la volan și a început să conducă prin localitate. Polițiștii rutieri l-au observat în trafic și i-au făcut semn să se oprească. Individul, cunoscut pentru problemele sale cu legea, a călcat pe accelerație și a plecat acasă.

Polițiștii au pornit pe urmele sale, întreaga urmărire sfârșindu-se la poarta lui Crainiciuc. Bărbatul s-a baricadat în curtea casei sale, primind sprijin de la rude, cel mai înfocat „suporter” fiind fiul său, Vasile Crainiciuc (26 de ani - la acea rveme). Dacă fugarul a început să arunce cu pietre, bucăți de fier și sticle spre polițiști, băiatul său s-a înarmat cu un topor și a început să-i amenințe pe agenți.

Aceștia au cerut sprijinul colegilor săi de la Serviciul de Acțiuni Speciale, care au ajuns în zonă în scurt timp. După câteva parlamentări, mascații au pătruns în curtea familiei Crainiciuc și i-au imobilizat pe cei doi scandalagii. În urma intervenției în forță a caguliștilor, Ștefan Crainiciuc a ajuns la spital împușcat în picior și cu mai multe fracturi. Nici fiul său nu a scăpat nevătămat, căpătând și el câteva leziuni deoarece s-a opus încătușării.

Ștefan Crainiciuc a fost imobilizat, încătușat și urcat în duba poliției. Acolo, el a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, însă la spital i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Acesta va sta internat până când își va reveni, urmând ca ulterior să fie cel mai probabil reținut.

(FOTO - Vasile Crainiciuc)

(FOTO - Ștefan Crainiciuc)

Adauga comentariu