Doi șoferi beți au ajuns în arest după ce au crezut că polițiștii dorm în a doua zi de Paște

Ieri, doi bărbați, care nu s-au lăsat impresionați de faptul că polițiștii suceveni au anunțat că în perioada Paștelui vor îndesi controalele de drumurile din județ, au fost reținuți pentru 24 de ore în arestul IPJ Suceava pentru încăpățânarea lor de a se încumeta să conducă mașini fiind beți. 

La data de 3 mai 2021, pe la ora 15.30, un echipaj de poliție a observat pe strada Calea Cernăuți, de pe raza orașului Vicovu de Sus, o autoutilitară condusă de un individ despre care oamenii legii știau că are permisul de conducere suspendat. Individul în cauză se deplasa dinspre Vicovu de Jos spre Straja.

Polițiștii au pornit în urmărirea autoutilitarei și au reușit oprirea acesteia după circa 400 de metri. În tot acest timp, autovehiculul urmărit a circulat sinuos. În timpul urmăririi, șoferul a făcut schimb de locuri cu pasagerul de pe scaunul din dreapta față. Acest moment a fost observat chiar de polițiști datorită faptului că autoutilitara avea geamuri în partea din spate.

Până la urmă, autoutilitara a fost oprită. Atunci, la volanul acesteia se afla Ilie Ignat care în urma testării cu aparatul etilotest avea o valoare de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Oamenii legii l-au testat cu aparatul etilotest și pe Dan Mehmedeniuc, care în timpul urmăririi s-a ridicat de pe scaunul șoferului și a trecut pe cel al pasagerului. În cazul acestuia rezultatul a fost de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că Dan Mehmedeniuc avea în continuare permisul de conducere suspendat.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Individul a fost reținut pentru 24 de ore în arestul IPJ Suceava.

Câteva ore mai târziu, pe la ora 21.30, un echipaj de poliție a oprit un autoturism pe raza comunei Dorna Candrenilor. Mașina respectivă circula cu numere de înmatriculare provizorii, dinspre Vatra Dornei spre Bistrița.

Gabriel Ciobanu, care se afla la volanul autovehiculului menționat, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, oamenii legii au constatat faptul că șoferul nu avea permis de conducere, iar mașina era neînmatriculată, având montate plăcuțe false cu număr de circulaţie provizorie.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat” şi „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare”.

Pe urmă, Gabriel Ciobanu a fost reținut pentru 24 de ore fiind depus în arestul IPJ Suceava.

Adauga comentariu