Doi șoferi care s-au urcat băuți la volan au fost băgați la „răcoare” de către polițiști

La data de 30 octombrie 2021, în jurul orei 10.00, un echipaj din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei, în timp ce patrula pe DN 17, pe raza comunei Poiana Stampei, a oprit autoturismul Volkswagen, care circula cu viteza de 72 km/h în localitate.

S-a constatat că șoferul se numește Florin Chiforescu, din comuna Poiana Stampei, acesta având o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, eliberată la data de 30.10.2021, fără drept de circulație.

Permisul de conducere i-a fost reținut deoarece, la data de 30 octombrie a.c., a condus autoturismul Volkswagen pe DN 17, pe raza localității Prundu Bârgăului, în timp ce avea o concentrație de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, pe numele lui fiind întocmit un dosar penal.

Deoarece Florin Chiforescu mirosea a alcool, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele individului a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce” și ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului”. Florin Chiforescu a fost reținut pentru 24 de ore şi a fost introdus în Arestul IPJ Suceava.          

Tot la data de 30 octombrie a.c., în jurul orei 17.20, polițiștii au fost anunțați despre faptul că pe strada Calea Obcinilor din municipiul Suceava, o persoană sub influența alcoolului a parcat mașina în fața barului La 4 Mese, apoi a intrat în local.

Un echipaj din cadrul Poliției Municipiului Suceava s-a deplasat la locul indicat, unde a găsit un autoturism Alfa Romeo parcat în fața barului.

În jurul orei 17.40, suspectul a urcat la volanul autoturismului respectiv și s-a pus în mișcare către bulevardul 1 Decembrie 1918.

Polițiștii i-au făcut semn regulamentar de oprire folosind semnalele acustice și luminoase, însă individul de la volan a virat dreapta către Explora.

În față la SC Dimax SRL, autoturismul a oprit, iar suspectul a coborât de la volan și a început să fugă printre blocuri, ulterior fiind prins, imobilizat și încătușat.

În timpul conducerii pe jos către autospeciala din dotare, tânărul s-a manifestat agresiv.

Deoarece acesta mirosea a alcool, a fost dus la Spitalul Județean Suceava în vederea prelevării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În curtea Spitalului Județean Suceava, individul a fost identificat în persoana lui Eduard Andrei Andrian, de 27 de ani, din satul Sfântu Ilie, comuna Șcheia.Cum acesta a refuzat să se supună testării cu aparatul etilotest, i s-a adus la cunoștință obligația de a i se preleva mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Eduard Andrei Andrian a refuzat să i se preleveze mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”. El a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Arestul IPJ Suceava.

Adauga comentariu