Doi tineri băuți și fără permis au fost reținuți după ce s-au apucat să se plimbe cu o mașină cu numere false

La data de 19 septembrie 2020, pe la ora 19.30, Poliţia municipiului Vatra Dornei a fost anunțată prin 112 despre faptul că o persoană conduce o mașină, deși nu are permis de conducere.

La fața locului au fost trimise două echipaje de poliţie, iar în jurul orei 20.20, polițiștii au depistat în trafic un autoturism Opel cu numere de Germania.

Mașina respectivă se deplasa pe DC 82, pe raza satului Neagra Şarului din comuna Şaru Dornei, iar în momentul opririi acesta era condus de Ștefan Negrea (25 de ani), localnic, care a precizat că nu are permis de conducere, fapt confirmat de polițiști.

Întrucât tânărul mirosea a alcool, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Autoturismul Opel i-a fost încredinţat spre a fi condus de către proprietarul acestuia Alin Repciuc (27 de ani), tot din localitate, aflat pe locul dreapta faţă.

În urma discuţiilor purtate de polițiști cu cei doi, s-a stabilit faptul că vehiculul a fost condus iniţial de Alin Repciuc pe DJ 174 F din satul Şaru Dornei până în satul Dăneşti, aproximativ trei kilometri, unde acesta i-a încredinţat autoturismul lui Ștefan Negrea cu intenţia de a se deplasa la domiciliu.

Având în vedere faptul că şi Alin Repciuc mirosea a alcool, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificării în baza de date s-a stabilit faptul că şi acesta nu posedă permis de conducere valabil pentru vreo categorie.

De asemenea, cu ocazia verificării, s-a constatat că autoturismul Opel avea montate plăcuţe false de înmatriculare. 

Ștefan Negrea şi Alin Repciuc au fost duşi la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cei doi tineri au fost reținuți pentru 24 de ore fiind acuzați de comiterea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, „conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare” şi „încredinţarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu deţine permis de conducere şi se află sub influenţa alcoolului”. Aceștia fiind introduși în arestul IPJ Suceava.

           

Adauga comentariu