Doi tineri care au spart un magazin din Rădăuți au fost prinși de jandarmi

Noaptea trecută, în jurul orei 02.20, un echipaj din cadrul Detașamentului 5 Jandarmi Rădăuți, aflându-se în cadrul executării serviciului de menținere a ordinii și liniștii publice pe raza municipiului Rădăuți, a observat că pe strada Calea Bucovinei se deplasau doi bărbați, unul dintre aceștia având asupra lui un sac voluminos din plastic, de culoare neagră, iar al doilea o cutie de carton.

Având în vedere cele descrise, cât și măsurile de prevenire și combatere a răspândirii virusului COVID – 19, jandarmii au procedat la interceptarea persoanelor respective, moment în care cei doi au abandonat bagajele și au fugit spre o zonă întunecată. La aproximativ 400 de metri de locul interceptării, forțele de ordine au reușit prinderea și imobilizarea uneia dintre persoane. În continuare, s-a trecut la legitimarea acestuia, stabilind că este un tânăr în vârstă de 19 ani, domiciliat în municipiul Rădăuți.

Fiind întrebat cu privire la proveniența bunurilor, acesta a declarat că împreună cu un prieten, un minor în vârstă de 14 ani, au pătruns prin efracție în interiorul unui magazin mixt de unde au sustras mai multe bunuri de consum, cât și o casetă de valori, pe care le-au abandonat într-un parc din apropiere, ulterior acestea fiind gasite la locul indicat.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare privind săvârşirea unor fapte susceptibile de a fi infracţiunile de furt calificat și distrugere. Persoana în cauză și bunurile recuperate au fost predate Poliției Municipiului Rădăuți, în vederea continuării cercetărilor și identificării celuilalt făptuitor.

Adauga comentariu