Doi tineri, care voiau să violeze o minoră pe bancheta unei mașini în toiul nopții, au fost arestați preventiv

Judecătoria Suceava a admis propunerea privind luarea măsurii arestării preventive pentru 30 de zile față de Marius Titianu (24 de ani) și Ion - Ștefan Burcă (17 ani), care sunt cercetați sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „tentativă la viol”.

La data de 19 ianuarie 2021, după miezul nopții, Marius Titianu (24 de ani), din municipiul Suceava, Ion - Ștefan Burcă (17 ani) și A.U. (18 ani), ambii din comuna Șcheia, au vorbit la telefon cu I.C. (16 ani), din comuna Ciprian Porumbescu, pentru a se plimba împreună cu un autoturism marca Volkswagen Passat. Autoturismul folosit este al lui A.U., pe care acesta l-a condus în momentul comiterii faptei penale.

Se pare că, după ce au sunat-o pe adolescentă, s-au dus la domiciliul acesteia. Ionela C. a urcat de bunăvoie în mașina în care se aflau cei trei. Pe urmă, A.U. i-a plimbat pe Ionela C., Marius Titianu și Ion - Ștefan Burcă prin mai multe localități de pe raza municipiului Suceava, a comunei Șcheia și în satul Mihoveni.

Când au ajuns prin Mihoveni, aflându-se pe drumul de întoarcere spre comuna Ciprian Porumbescu, Titianu și Burcă au exercitat presiuni și acte de violență asupra adolescentei cu scopul de a o forța să întrețină raporturi sexuale cu ei.

Tânăra a ripostat și s-a apărat cum a putut de cei doi, care au reușit să îi rupă mai multe articole vestimentare ale victimei.

La intrarea în comuna Ciprian Porumbescu, la o distanță de aproximativ cinci kilometri de locuința victimei, aceasta i-a cerut șoferului să oprească mașina. Atunci, tânăra a ieșit din autoturism și a luat-o la fugă pe un teren agricol, fiind îmbrăcată sumar.

După evenimentul care s-a sfârșit în jurul orei 02.00, tânăra a ajuns la Spitalul Județean Suceava unde a primit îngrijiri medicale. Pe la ora 17.00, minora a fost externată din unitatea spitalicească. Inițial, tânăra nu voia să colaboreze cu oamenii legii spunând că nu îi cunoaște pe cei trei indivizi cu care s-a plimbat în toiul nopții.

Victima a fost examinată din punct de vedere medico-legal și au fost găsite pe corpul său urme de violență care ar putea fi produse în urma unei tentative de viol. Aceasta nu prezenta urme specifice de contact sexual recent.

DGASPC Suceava a fost informat cu privire la evenimentul acesta. Se pare că părinții victimei sunt plecați la muncă în străinătate, iar după ce Titianu și Burcă au încercat să o violeze, tânăra s-a dus la domiciliul unei rude.

Oamenii legii au aflat cine sunt cei trei indivizi. Mai multe echipe formate din polițiști din Șcheia, polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale, șase luptători SAS și opt jandarmi au avut onoarea de a-i invita pe cei trei la secția de Poliție Șcheia pentru audieri. Pe urmă, Marius Titianu și Ion Ștefan Burcă au fost reținuți pentru 24 de ore în arestul IPJ Suceava. 

Inculpații au fost prezentați Judecătoriei Suceava cu propunerea de arestare preventivă. Instanța și-a însușit propunerea organului de urmărire penală, emițând pe numele inculpaților mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile, fiind introduși în CRAP al IPJ Suceava.

sursa foto: Facebook/ Marius Titianu, Ion Burcă

Adauga comentariu