Doi tineri din Suceava condamnați la peste 28 de ani de închisoare pentru că au încercat să introducă cocaină în valoare de peste 3.000.000 de lire sterline în Marea Britanie

În urma unei anchete a Agenției Naționale de Criminalitate din Marea Britanie se arată faptul că doi bărbați au fost condamnați la peste 28 de ani de închisoare pentru că au încercat să introducă cocaină în valoare de peste 3 milioane de lire sterline în Marea Britanie.

Cei doi indivizi provin din România, mai exact din județul Suceava. Unul dintre ei și-a schimbat cetățenia.

Marian Macovei (25 de ani), din Germania și Iulian-Ioan Stratulat (25 de ani) din România, au fost condamnați luni, 1 martie 2021, la 12 ani și jumătate de închisoare, respectiv 15 ani și 9 luni, pentru că au încercat să introducă în Marea Britanie 39 de kilograme de cocaină.

Macovei provine din comuna Mălini, iar Stratulat este din municipiul Fălticeni.

În seara zilei de 29 august 2020, Macovei și Stratulat au fost opriți la controalele de frontieră britanice din Coquelles, Franța, în timp ce încercau să treacă printr-o autoutilitară Renault Trafic pe care o conducea Macovei. Stratulat le-a spus ofițerilor de frontieră că se îndreaptă spre Londra pentru o excursie de o zi. Au spus că transportă „poștă și bere”. Stratulat purta un telefon mobil criptat, modelul folosit adesea de infractori pentru a comunica anonim și a se sustrage detectării. La percheziționarea vehiculului, autoritățile au găsit pachete suspecte ascunse în spatele scaunului șoferului, după un panou de plastic care căptușea scaunul.

Pachetele conțineau pulbere albă care s-a constatat că era cocaină.

În camionetă au fost găsite mai multe astfel de pachete cu cocaină în spatele scaunului șoferului. În total au fost găsite pachete în care se aflau circa 39 de kilograme de cocaină.

Experții criminalistici NCA (National Crime Agency) au evaluat transportul la aproximativ 3 milioane de lire sterline.

Când au fost intervievați de anchetatorii NCA, ambii bărbați au negat ca ar ști despre drogurile ascunse în mașină. Ambii bărbați au pledat inițial „nevinovați”, însă Macovei a pledat vinovat pe 12 februarie 2021, iar Stratulat a fost găsit vinovat în urma unui proces de două zile pe 24 februarie 2021.

„Iulius” Stratulat, scandalagiul plângăcios pe care tătal său a încercat să-l răzbune fugărind polițiști și ambulanțieri cu o sabie și un cuțit prin Fălticeni, este unul dintre sucevenii care a sperat să se îmbogățească ducând cocaină în Marea Britanie


Adauga comentariu