Doi tineri s-au ales cu dosar penal după ce au încercat să dea mită doar 200 de euro grănicerilor ucraineni pentru a-i lăsa să intre în România

Doi tineri au fost reținuți pentru că au încercat să dea mită pentru a trece frontiera dinspre Ucraina (Porubne) către România (Siret), arată Libertatea Cuvântului.

Colaboratorii Direcţiei raionale de poliţie Cernăuţi au documentat cazul de dare de mită. La 4 martie, doi tineri, unul, în vârstă de 26 de ani din satul Prut, iar celălalt, în vârstă de 30 de ani din satul Mahala, au sosit cu automobilul Mercedes-Benz Sprinter la Punctul de Trecere a Frontierei „Porubne”.

Cei doi au încercat să îl mituiască pe inspectorul Serviciului de Frontieră cu 200 de euro pentru a-i lăsa să treacă frontiera. Inspectorul nu a acceptat cei 200 de euro. În schimb, acesta a anunțat poliția, informează Secţia de comunicare a Poliţiei în regiunea Cernăuţi.

A fost intentat un proces penal. În legătură cu introducerea legii marţiale în Ucraina, bărbaţilor în vârstă de 18-60 de ani li se interzice plecarea peste hotarele ţării.

Adauga comentariu