Doi tineri tâlhari au scăpat cu pedepse ușoare după ce au bătut și buzunărit o persoană pe străzile Rădăuțiului

Judecătoria Rădăuți i-a condamnat pe cei doi indivizi care au tâlhărit un bărbat pe o stradă din municipiul Rădăuți, în luna iunie a anului 2021.

Alexandru Constantin Hauca a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de „tâlhărie calificată”.

Pe durată termenului de supraveghere inculpatul va trebui să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. De asemenea inculpatul va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei comunei Brodina sau Primăriei comunei Ulma, pe o perioadă de 70 de zile.

Față de inculpatul Denis Iulian Mateş, judecătorii consideră că ar trebui luată măsura educativă a asistării zilnice pe o perioadă de patru luni, pentru săvârşirea infracţiunii de „tâlhărie calificată”. Supravegherea inculpatului o va face bunicul acestuia, supravegherea Serviciului de Probaţiune Suceava. Magistrații i-au atras atenția individului că în caz de nerespectare cu rea credinţă a condiţiilor de executare sau obligaţiilor instanţa dispune prelungirea măsurii educative fără a depăşi maximul prevăzut de lege sau înlocuirea cu o altă măsură educativă mai severă neprivativă sau privativă de libertate.

Părțile din dosar au drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Vă amintim faptul că, la data de 3 iunie 2021, în jurul orei 22.30, I.S. se deplasa pe jos pe strada Bogdan Vodă din municipiul Rădăuți, dinspre Herghelia Rădăuți spre Mănăstirea Bogdana. La un moment dat, I.S. a fost abordat de către Hauca și Mateș care l-au agresat fizic și i-au luat circa 30 de lei și telefonul mobil pe care victima o avea la ea. Pe urmă, tâlharii au fugit de la fața locului.

Ulterior polițiștii i-au identificat pe făptași și i-au reținut pentru 24 de ore. După ce au expirat cele 24 de ore, inculpații au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, fiind depuși în arestul IPJ Suceava.

Adauga comentariu