Doi vecini din Suceava, o femeie și un bărbat, au primit amenzi penale pentru că s-au bătut ca sălbaticii pentru locurile de parcare din fața blocului. Individa care a sărit la bătaie a cerut 50.000 de euro, reprezentând daune morale și materiale

Judecătoria Suceava a condamnat-o pe Irina Ciobanu la o pedeapsă de 4.500 de lei amendă penală (180 de zile amendă a câte 25 lei/zi) pentru săvârșirea infracțiunii de „lovirea sau alte violențe”.

De asemenea, magistrații l-au condamnat și pe Valeriu Gabriel Iureniuc la o pedeapsă de 6.000 de lei amendă penală (200 de zile amendă a câte 30 lei/zi) pentru săvârșirea infracțiunii de „lovirea sau alte violențe”.

În cazul în care inculpații cu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare.

Valeriu Gabriel Iureniuc trebuie să îi plătească Irinei Ciobanu suma de 2.500 de lei, daune morale.

Irina Ciobanu trebuie să îi plătească lui Valeriu Gabriel Iureniuc suma de 500 de lei, daune morale.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta ambii inculpați au făcut apel în termen de 10 zile de la comunicare.


La data de 1 noiembrie 2015, Valeriu Gabriel Iureniuc a sesizat organele de urmărire penală cu privire la faptul că în acea zi, la ora 22.15, a fost agresat de către Irina Ciobanu și încă o persoană.

La data de 6 noiembrie 2015, Irina Ciobanu a sesizat organele de urmărire penală cu privire la faptul că la data de 1 noiembrie 2015, în jurul orei 22.00, a fost agresată de către Valeriu Gabriel Iureniuc.

Cei doi indivizi locuiesc în același bloc în municipiul Suceava. În toamna anului 2015, aceștia au avut o serie de neînțelegeri legate de locurile de parcare din fața blocului.

La data de 1 noiembrie 2015, în jurul orei 22.30, Irina Ciobanu și soțul acesteia s-au certat din nou cu Valeriu Gabriel Iureniuc din cauza locurilor de parcare din fața blocului în care locuiesc. În timpul conflictului, Irina Ciobanu și Valeriu Gabriel Iureniuc s-au lovit reciproc, sub ochii a doi martori. 

Se pare că femeia l-a lovit pe Iureniuc cu poșeta în zona capului, după care Iureniuc a împins-o pe Irina Ciobanu. Cea din urmă s-a dezechilibrat și a căzut la pământ. După ce femeia a căzut la pământ, bărbatul i-a aplicat mai multe lovituri cu piciorul în zona abdominală.

Primul martor

La audieri, unul dintre martori a spus că a observat-o pe femeie în timp ce a alergat după un bărbat, pe care l-a lovit cu geanta în cap. Martorul a spus că bărbatul a atins-o cu mâna pe femeie, iar aceasta s-a dezechilibrat. Din declarația martorului reiese faptul că în conflict a intervenit un alt bărbat, care se afla sub influența băuturilor alcoolice și care avea o atitudine foarte agresivă. În acest context, Iureniuc l-ar fi împins și pe acest individ, care a căzut peste femeie.

Acest martor a spus că după conflict s-a întâlnit cu vărul său, respectiv Iureniuc, care prezenta semne de agresiune, în sensul că avea geaca ruptă.

Al doilea martor

La audieri, cel de-al doilea martor a spus că în timp ce se deplasa pe stradă a observat trei persoane care discutau în contradictoriu. În timpul discuției, femeia i-a aplicat unui bărbat o lovitură cu poșeta în zona capului, moment în care acesta, pentru a se apăra, a atins-o pe femeie și aceasta s-a așezat pe jos. Acest martor a susținut că și-a continuat deplasarea spre domiciliu, auzind că dialogul dintre cele trei persoane a continuat.

Conform certificatelor medico-legale, Irina Ciobanu a necesitat 8 - 9 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, iar Valeriu Gabriel Iureniuc a necesitat 4 - 5 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Daune morale și materiale

Irina Ciobanu s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 50.000 de euro, reprezentând daune materiale și morale.

Valeriu Gabriel Iureniuc s-a constituit parte civilă în procesul penal, dar nu a cerut niciun ban.

Spitalul Județean Suceava s-a constituit parte civilă în procesul penal cerând suma de 452,61 lei, reprezentând cheltuielile de spitalizare pentru Irina Ciobanu. Pe urmă, unitatea spitalicească a precizat că vrea să primească suma de 927,23 lei reprezentând cheltuielile de spitalizare ale femeii.

Amenințare și tentativă de omor

Prin ordonanța Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava din data de 9 noiembrie 2015, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la infracțiunile de amenințare și tentativă de omor.

Ulterior, prin ordonanța aceluiași parchet, la data de 12 noiembrie 2015, s-a dispus schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de tentativă de omor în lovire sau alte violențe.

Până la urmă cei doi au fost judecați pentru „lovire sau alte violențe”.

Astfel de întâmplări sunt destul de dese în municipiul Suceava. Vă amintim faptul că Ziar de Suceava a arătat printr-un articol cum o femeie scăpată de sub control a atacat un tânăr care a parcat pe un loc din cele șase locuri goale dintr-o parcare din cartierul Obcini. Incidentul s-a încheiat cu un dosar penal. Femeia respectivă este angajată a Spitalului Județean Suceava.

IMAGINEA ESTE INFORMATIVĂ, NU ESTE DE LA ACEST EVENIMENT.

Adauga comentariu