Doi veri cu alcoolemie s-au ales cu dosar penal. Unul s-a oprit cu mașina într-un cap de pod, iar celălalt i-a venit în ajutor

La data de 18 ianuarie 2020, în jurul orei 01.00, serviciul 112 a fost anunțat despre o tamponare ce a avut loc pe raza comunei Volovăț.

Apelantul locuiește în comuna Volovăț, iar înainte de a suna la 112 a fost trezit din somn de un zgomot puternic, provocat de un autoturism ce s-a izbit în porțile de acces de la casa acestuia.

La fața locului a fost găsit, într-un șanț de pe marginea drumului, un autoturism marca Ford Focus oprit într-un cap de pod. Mașina era avariată în proporție de circa 50%.

Atât pe drum, cât și în curtea apelantului au fost găsite mai multe piese din mașină, inclusiv o roată și aripa dreapta față.

Apelantul a spus că nu știe cine a condus mașina respectivă, dar a văzut că individul a plecat de la fața locului după producerea evenimentului.

În urma investigațiilor polițiștilor, s-a aflat faptul că la volanul mașinii s-ar fi aflat P.P. (20 de ani), din comuna Burla.

Tânărul nu a fost găsit acasă, așa că oamenii legii au efectuat filtre rutiere. Astfel, pe la ora 01.30, pe un drum din comună polițiștii au oprit un autoturism marca Volkswagen Passat.

Șoferul a fost legitimat, acesta fiind V.R. (24 de ani), din localitate. Pasager în mașină, pe bancheta din spate, era P.P..

P.P. a recunoscut faptul că a condus autoturismul marca Ford Focus, fiind implicat într-o tamponare pe raza comunei Volovăț. Tânărul a spus că a plecat de la fața locului pentru că s-a speriat, așa că l-a chemat pe vărul său pentru a-l duce acasă.

Atât P.P. cât și V.R. au suflat în aparatul etilotest, rezultatele fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, respectiv 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cei doi au fost transportați la spitalul din Rădăuți, unde li s-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

P.P. nu a fost rănit în urma accidentului.

Pe numele lui P.P., polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. 

Pe numele lui V.R., oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Adauga comentariu