Doi vicoveni băuți și fără permise de conducere au încercat să fugă cu mașina de polițiștii aflați pe urmele lor

La data de 22 februarie 2020, în jurul orei 00.400, un echipaj din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, în timp ce patrula pe strada Calea Bucovinei din localitate, a făcut semn regulamentar de oprire unui autoturism Audi cu număr de înmatriculare provizoriu, care se deplasa pe direcţia Straja – Vicovu de Jos.

Șoferul mașinii nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea. Polițiștii au pornit în urmărirea vehiculului respectiv, de pe strada Calea Bucovinei până în dreptul străzii Ungureni, unde a fost pierdut din vedere. Agenții au făcut verificări în zonă, autoturismul fiind depistat pe strada Voinţei din oraşul Vicovu de Sus. La vederea autospecialei de poliţie, doi tineri au fugit de la faţa locului.

Unul dintre aceștia a fost prins rapid de către polițiști, care au stabilit că se numește Mihai Costan (24 de ani), localnic, tânăr aflat într-o stare avansată de ebrietate.

La scurt timp, pe un teren arabil din apropiere, a fost prins şi Ioan Ursache, în vârstă de 22 de ani, din oraşul Vicovu de Sus, care de asemenea mirosea puternic a băuturi alcoolice.

Tinerii au fost întrebați care dintre ei a condus mașină, însă aceștia au refuzat să răspundă. În aceste condiții, ambii au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul lui Mihai Costan și de 0,72 mg/l în cel al lui Ioan Ursache, după care amândurora le-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii au făcut verificări în bazele de date, descoperind că nici unul dintre cei doi nu are permis de conducere.

În acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”și „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

Adauga comentariu