„Doreii” de la Rompetrol au fost aproape de a aruncat în aer benzinăria din Câmpulung Moldovenesc

La data de 24 septembrie 2020, la ora 10.05, Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată prin 112 s-a anunțat faptul că la stația Peco Rompetrol din Câmpulung Moldovenesc a avut loc un incident în care au fost implicați doi angajați, aceștia suferind arsuri.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, la data de  24 septembrie a.c., în jurul orei 10.00, Bogdan E. (22 de ani) și Valentin B. (25 ani), angajați la punctul de lucru din municipiul Câmpulung Moldovenesc al SC KRAFT SRL Suceava (franciză Rompetrol), au deschis un cămin subteran situat lângă pompele de alimentare cu carburant, prin interiorul căruia circulă conductele de alimentare ale pompelor. Deoarece interiorul căminului era inundat parțial cu apă, cei doi angajați au introdus în interior o pompă electrică pentru evacuarea apei acumulate.

Bogdan E. a intrat în interiorul căminului pentru a porni pompa, aceasta producând un scurtcircuit electric care a provocat aprinderea gazelor acumulate în interiorul căminului. Aprinderea gazelor a fost însoțită de o deflagrație de mică anvergură, care nu a provocat distrugeri de bunuri în stația Peco.

În urma deflagrației, a rezultat accidentarea angajaților Rompetrol, Bogdan E., care se afla în interiorul căminului și Valentin B., care se afla lângă capacul metalic prin intermediul căruia se face accesul în cămin.

Cele două victime au fost transportate în stare conștiință la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, în vederea acordării de îngrijiri medicale fiind diagnosticate cu „arsuri de gradul 1 și 2 la nivelul feței și al mâinilor”.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de „vătămare corporală din culpă”, „neluare a măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

Adauga comentariu