„Dorel” a mers din nou beat la serviciu. Șoferul unui buldoexcavator a lovit un autocar, la Horodnic de Sus

La data de 17 decembrie 2019, în jurul orei 16.00, un echipaj din cadrul  Secției nr. 3 de Poliție Rurală Marginea a fost anunțat telefonic de către Ion T., din comuna Volovăț, despre faptul că în timp ce conducea autocarul MAN pe DC 45, pe raza comunei Horodnic de Sus, a fost implicat într-o tamponare, șoferul vinovat plecând de la fața locului.

Polițiștii au stabilit că autovehiculul implicat în accident este un buldoexcavator care aparține unei societăți comerciale contractate de către Primăria comunei Horodnic de Sus pentru a efectua lucrări de extindere a rețelei de apă și canalizare.

În cadrul verificărilor făcut de agenți, în jurul orei 16.10, buldoexcavatorul a fost depistat în trafic pe un drum comunal neclasificat din comuna Horodnic de Sus. Șoferul utilajului s-a stabilit că se numește Ioan Vacaru (64 de ani), din orașul Târgu Frumos, județul Iași, care mirosea puternic a băuturi alcoolice.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost transportat la Spitalul municipal Rădăuți, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Șoferul autocarului a fost și el testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii au stabilit că Ioan Vacaru este angajat al SC Euro Partener SRL, cu sediul în comuna Miroslava, județul Iași. La data de 17 decembrie 2019, în timp ce se afla în timpul serviciului pe raza comunei Horodnic de Sus, unde efectua lucrări de extindere a rețelei de apă și canalizare a localității, utilizând un buldoexcavator, nu s-a asigurat corespunzător, intrând în coliziune laterală cu autocarul condus de către Ion T., care s-a angajat regulamentar în depășirea sa.

În urma accidentului, autocarul a suferit mai multe avarii, urmând ca ulterior, Primăria comunei Miroslava să pună la dispoziție polița RCA a buldoexcavatorului.

În autocar, la momentul producerii accidentului, nu se aflau călători.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Adauga comentariu