DOSAR CLASAT! ”Interlopul din Bivolărie”, care s-a lăudat live pe Facebook că îl va omorî pe Daniel Bodnar, a scăpat de orice pedeapsă datorită polițiștilor din Vicovu de Sus și a procurorului de caz: „Este nevoie să moară cineva”

În urmă cu doi ani, activistul de mediu Daniel Bodnar a fost amenințat cu moartea de către un vicovean autointitulat „Interlopul din Bivolărie”. Seria de amenințări a fost transmisă live pe pagina de Facebook a lui Cosmin Ilie Burlică. Pentru a fi convinge pe urmăritorii săi că se simte invincibil și nimeni nu îi poate face nimic, acesta și-a arătat buletinul în fața camerei.

Auzind amenințările ce i-au fost adresare, Daniel Bodnar a sesizat autoritățile, așa cum li se recomandă oamenilor de rând. După aproape doi ani de zile, tânărul amenințat cu moartea a aflat ce s-a ales de sesizarea sa. Aceasta a fost clasată. Mai exact, până când amenințările nu sunt puse în practică, autoritățile nu vor face altceva decât să privească. 

În ordonanța de clasare scrie că fapta lui Cosmin Ilie Burlică nu este prevăzută de legea penală.

„Pe noi cine ne apără!? Este de-a dreptul strigător la cer ce se întâmplă în județul Suceava! Ne-am asumat o luptă grea, dar se pare că autoritățile nu vor lua măsuri până nu va fi ucis vreunul dintre băieți. Loviri și amenințări cu moartea sunt la tot pasul. Nimeni nu face nimic. Aceasta este dovada clară că polițiștii și procurorul sunt incompetenți. Au dovezi clare și tot nu fac nimic. Chiar este nevoie să moară cineva ca autoritățile centrale să intervină să verifice cum își fac treaba acești indivizi? Motivarea polițistului, aprobată și acceptată de către procuror este absolut șocantă. Amenințările se referă la acte și fapte care au legătura cu desfășurarea activității mele de protecție a pădurilor și de sesizare a neregulilor. Cum poate un procuror să își nesocotească meseria în asemenea hal? Face de rușine profesia și trădează principiile Justiției”, a spus Daniel Bodnar.

Mai jos aveți la dispoziție referatul cu propunere de clasare a urmăririi penale, întocmit de polițiștii din Vicovu de Sus și admis de procurorul de caz.

Adauga comentariu