Dosar penal pe numele unei eleve de la Liceul „Vasile Deac” din Vatra Dornei, după ce a încercat să copieze la Bacalaureat folosindu-se de un dispozitiv audio - video

UPDATE: Eleva prinsă cu un dispozitiv folosit pentru a copia are 26 de ani și este absolventă a Liceului „Vasile Deac” din municipiul Vatra Dornei.


La proba obligatorie a profilului din cadrul examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie – iulie 2021 au fost prezenți 4.775 de candidați (3.113 la matematică, respectiv 1.662 la istorie).

Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat un candidat, care avea asupra sa un dispozitiv audio-video (cască și cameră de filmat). Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat. De asemenea, în acest caz a fost sesizat Biroul de Siguranță Școlară din cadrul IPJ Suceava, care a  întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii prevăzute de art. 304 din Codul Penal, respectiv „divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice”.

Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15.00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:

  • miercuri, 30 iunie - proba la alegere a profilului și a specializării
  • joi, 1 iulie - Limba și literatura maternă.

Adauga comentariu