Dosar penal pentru o firmă care s-a apucat să spargă străzile din Suceava pentru a monta mai multe conducte de gaz fără a avea aviz de la Poliția Rutieră

La data de 21 iulie 2021, la ora 09.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier au observat faptul că pe trotuarul din apropierea restaurantului „Padrino” de pe strada Universității din municipiul Suceava, mai mulți muncitori efectuau activități de îndepărtare a pavelelor și de spargere, cu ajutorul unui utilaj de dimensiuni relative reduse, a unei plăci de beton.

O situație similară a fost identificată și în dreptul aleei care face legătura între strada Comercianților și calea de acces dinspre strada Universității către zona de aprovizionare cu marfă a hipermarket-ului Kaufland, în apropierea clădirii unde funcționează farmacia Biomedica, unde se aflau mai mulți muncitori care efectuat activități de săpătură, compactare, branșamente pentru o conductă aferentă rețelei de distribuție a gazelor naturale. 

Pentru lucrarea efectuată a fost prezentat un aviz emis de Primăria Municipiului Suceava către SC Instgaz SRL Tg. Mureș, societate care a subcontractat lucrarea către SC Petadin Service Instalații SRL, unde se menționa că lucrările de traversare a zonelor betonate vor fi efectuate cu subtraversare prin foraj orizontal, iar la condițiile ce trebuie respectate în timpul execuției, era precizat că înainte de începerea lucrărilor, în zonele carosabile, se va obține avizul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier.

La data constatării, executantul lucrărilor nu a solicitat și pe cale de consecință nu a obținut avizul poliției rutiere. Totodată s-a constatat faptul că prin lucrările făcute în zona drumului public, circulația rutieră și pietonală a fost restricționată.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de „împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice”.

Adauga comentariu