Două cadre didactice arestate preventiv pentru tot felul de perversiuni sexuale cu minori. O educatoare ar fi violat trei copile de grădiniță, iar un profesor de biologie i-ar fi făcut avansuri unei eleve

Ieri, polițiștii suceveni au reținut pentru 24 de ore două persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni la viața sexuală. Este vorba despre două dosare diferite.

În cazul primului dosar, cercetările au început la data de 12 ianuarie 2022, când o elevă de 14 ani a fost victima unor avansuri cu tentă sexuală și a unui comportament indecent și provocator din partea lui Dragomir Vicențiu Chiseliță (59 de ani).

După continuarea cercetărilor, polițiștii au dispus reținerea bărbatului pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentat instanței competente care a dispus arestarea pentru 30 de zile.

În cazul celui de-al doilea dosar, cercetările au început în luna decembrie a anului 2021. În această perioadă a fost administrat material probator și au fost efectuate două percheziții domiciliare. 

La data de 6 decembrie 2021, o femeie din cartierul Obcini, municipiul Suceava, a sesizat faptul că autoturismul proprietate parcat în fața blocului a fost incendiat. În cursul zilei de 17 decembrie polițiștii au identificat autorul și l-au reținut pentru 24 de ore, iar pe urmă a fost arestat.

Din cercetările efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că bărbatul care a incendiat mașina este tatăl a doua fetițe minore și ar fi recurs la acest gest de răzbunare ca urmare a unor acte de viol și agresiune sexuală din partea Mariei Podolak (51 de ani) asupra fiicelor sale.

Din verificările ulterioare s-a conturat că aceste acte de agresiune sexuală (inclusiv fizică) asupra minorelor au existat, fiind identificată chiar și o a treia victimă, existând suspiciunea rezonabilă cu privire la agresiuni sexuale repetate.

În urma probatoriului administrat și a doua percheziții efectuate în data de 14 ianuarie 2022 pe raza localităţilor Suceava și Bosanci, s-a dispus reținerea femeii pentru 24 de ore. Ulterior, femeia a fost arestată pentru 30 de zile.

O educatoare și un profesor

Maria Podolak este educatoare la o grădiniță din Bosanci, iar Dragomir Vicențiu Chiseliță este profesor la o școală din Costâna.

Bărbatul disperat care i-a dat foc mașinii educatoarei susține că a recurs la acest gest ca răzbunare pentru că femeia i-ar fi agresat sexual fiicele minor, una în vârstă de 3 ani și cealaltă de 7 ani. Copilele erau într-o grupă de la Grădinița cu Program Normal din Bosanci, acolo unde Podolak este educatoare.

Se pare că Podolak le-ar fi introdus minorelor degetele în vagin. Acest lucru s-ar fi întâmplat și cu o copilă de 7 ani, care mergea la aceeași grădiniță.

Dragomir Vicențiu Chiseliță, un profesor care predă biologie și muzică la școala din Costâna este acuzat că ar fi abordat-o pe o adolescentă de 14 ani, căreia i-ar fi făcut avansuri sexuale. Mare i-a fost surprinderea profesorului când a aflat că minora a înregistrat conversația și le-a prezentat-o părinților acasă. Cei din urmă nu au stat mult pe gânduri și au anunțat Poliția cu privire la ce i se întâmplase fiicei lor.

Adauga comentariu