Două eleve lovite de o mașină pe o trecere pentru pietoni din fața unei școli din Gura Humorului

La data de 16 mai 2019, în jurul orei 14.10,  un bărbat, în timp ce conducea un autovehicul pe Bulevardul Bucovina din orașul Gura Humorului, având direcţia de deplasare Suceava către Frasin, nu a acordat prioritate de trecere pietonilor Alexandra A. (12 ani) şi Iasmina C. (11 ani), ambele localnice, angajate în traversarea străzii pe marcajul pietonal din dreptul Şcolii Gimnaziale nr.2 „Petru Comărnescu”, dinspre dreapta spre stânga, ambele fiind acroșate ușor.

După producerea accidentului rutier, cele două minore și-au continuat deplasarea ajungând pe trotuarul celălalt, iar șoferul mașinii a oprit, a coborât şi s-a deplasat către cele două fete, ocazie cu care a purtat o discuţie, în urma căreia, acesta a primit asigurări din partea celor două minore că nu au suferit leziuni şi că nu doresc deplasarea la o unitate medicală, astfel că bărbatul a revenit la autoturism şi şi-a continuat deplasarea.

Deşi iniţial părinţii celor două fete nu au dorit să se deplaseze la Spitalul orăşenesc Gura Humorului, declarând verbal că nu doresc să îi facă rău șoferului şi că cele două minore nu au suferit leziuni majore, după circa o oră, acestea au revenit asupra deciziei, prezentându-se la unitatea medicală mai sus arătată, constatându-se că au suferit leziuni ușoare pentru care nu necesită internare.

În urma investigaţiilor efectuate şi a informaţiilor obţinute de polițiștii Compartimentului Rutier  Gura Humorului, în cursul serii de 16 mai 2019, în jurul orei 19.30, a fost găsit atât autorul accidentului rutier, respectiv Alin Ştefan Burdujoc (18 ani), din comuna Păltinoasa, cât şi autovehiculul implicat, respectiv un Ford Focus, tânărul recunoscând implicarea sa în accident.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

 

Comentarii

Hauca Tiberiu

17.05.2019 15:46

Cine va dat voie să publicați acest articol cu numele tuturor?ori doriți vreun proces?

Adauga comentariu