Două femei au fost condamnate la amenzi penale de câte 10.000 de lei pentru că au bătut-o fără milă pe o tânără. Motivul agresiunii a fost un comentariu de pe Facebook: ”Adevărul iese la suprafață”

Judecătoria Gura Humorului le-a condamnat pe Sabina Maria Popovici (fostă Dobreanu) și pe Elena Ilinca Ursu la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 10.000 de lei (250 de zile amendă penală, 40 lei/zi) pentru săvârșirea infracțiunii de „lovire sau alte violențe”.

Dacă acestea nu vor executa pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta s-a făcut apel în termen de 10 zile de la comunicare.


La data de 10 noiembrie 2020, o tânără le-a sesizat polițiștilor din Gura Humorului faptul că la data de 5 noiembrie 2020, în jurul orei 23.05, a fost bătută de două individe care au așteptat-o la intrarea în scara blocului unde locuiește.

Victima le-a cerut polițiștilor să le tragă la răspundere pe agresoare, prezentând și certificatul medico-legal.

Reclamanta a spus că la data de 5 noiembrie 2020, pe la ora 16.00, a mers la un magazin cu scopul de a o ajuta pe vânzătoare la muncă. Aceasta a ajutat-o pe respectiva vânzătoare până în jurul orei 23.00.

În timpul în care victima a lucrat la magazin, în intervalul orar 21.00 - 22.00, a văzut-o pe o tânără care perinda prin zona magazinului, supraveghind-o. Reclamanta o cunoștea pe tânăra menționată. 

Pe la ora 23.00, în timp ce se afla în drum spre casă, în apropierea unui bar pe unde trecea în mod normal, reclamanta a observat-o pe tânăra de adineauri, însoțită de o altă persoană de sex feminin, pe care victima nu a recunoscut-o atunci din cauza întunericului. Partea vătămată și-a continuat deplasarea spre domiciliu.

După ce a trecut de respectivele tinere, victima a observat că acestea o urmăresc, dar la un moment dat cele două au dispărut din raza vizuală a reclamantei.

Când victima a ajuns la bloc, cele două tinere o așteptau în fața ușii de la intrarea în scară. Aici, victima a recunoscut-o și pe a două tânără, era bona tineri pe care a recunoscut-o inițiat partea vătămată. Ajugând în dreptul lor, una dintre tinere i-a spus părții vătămate: ”Ce faci? Vino încoace”. Victima s-a oprit din mers, a făcut un pas în spate, crezând că individa vrea să discute. Imediat, una dintre tinere s-a apropiat de victimă, a lovit-o cu piciorul în zona superioară a piciorului drept, după care a lovit-o cu pumnii și palmele peste cap. În acel moment, prietena agresoarei s-a repezit și a lovit-o pe victimă cu pumnii și palmele peste cap.

În încercarea de a scăpa din mâinile celor două tinere, victima a ajuns cu spatele la peretele blocului, moment în care una dintre agresoare a prins-o de haină și de o mână și i-a spus că nu are ce căuta în oraș ci „să meargă la tati la pensiune și să stea acolo”. Pe urmă, deși victima le-a cerut tinerelor să o lase în pace, a fost lovită din nou cu pumnii și picioarele peste corp de ambele agresoare.

Cele două agresoare, care erau pline de tupeu pentru că erau în superioritate numerică, nu au încetat agresarea tinerei. Una dintre bătăușe a prins-o de păr pe victimă și a tras-o, smulgându-i o șuviță din zona parietală-dreapta, a tras-o de haine și a îmbrâncit-o.

Disperată, victima le-a amenințat pe agresoare cu faptul că se va duce la poliție, moment în care una dintre agresoare i-a spus „Du-te!”, după care cele două au plecat de la fața locului.

Victima a intrat în casă, unde a trebuit să dea explicații mamei sale pentru halul în care arăta. În locuință de afla și un copil de cinci ani. În urma loviturilor primite, tânăra a amețit, nu își putea ține capul drept, fiind nevoită să și-l țină pe spate. Se observa faptul că parții vătămate i-a fost smuls părul din cap, era zgâriată și era roșie pe gât, dar nu avea răni deschise.

Partea vătămată crede că a fost bătută pentru că a spus pe contul său de Facebook faptul că „Adevărul iese la suprafață”, mai multe persoane au făcut diverse comentarii și cel mai probabil una dintre agresoare s-a simțit vizată. Mai exact, cea care la data comiterii agresiunii avea o relație cu fostul soț al victimei. Partea vătămată se afla în proces de divorț.

Conform certificatului medico-legal, pentru vindecare victima ar fi avut nevoie de un număr de 4 - 5 zile de îngrijiri medicale.

Abia după ce a fost audiată a doua oară, victima și-a dat seama că a greșit cu privire la data agresiunii. Din cauza șocului produs, tânăra a spus că totul s-a întâmplat la data de 5 noiembrie 2020, când de fapt agresiunea a avut loc la data de 4 noiembrie 2020. 

Victima a susținut faptul că individa căsătorită cu fostul său soț este o persoană foarte agresivă, acesta fiind și motivul pentru care fratele părții vătămate nu a dorit să dea declarații în cauză. În plus, respectiva agresoare ar fi încercat să o intimideze pe mama victimei, urmărind-o, pentru că a dat declarație în această cauză. Se pare că doi bărbați ar fi divorțat de agresoarea principală pe motiv că ar fi fost agresați fizic de aceasta.

Adauga comentariu