Două femei au fost reținute pentru că au angajat fictiv 30 de persoane, care au încasat ulterior indemnizații pentru creșterea copiilor. Prejudiciul din dosar este de aproape 1,5 milioane de lei

Ieri, 22 septembrie 2021, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, au făcut cinci percheziții domiciliare, în municipiul Suceava și comuna Adâncata, din județul Suceava, pentru documentarea activității infracționale a 32 de persoane bănuite de fals și înșelăciune, prin angajări fictive de personal.

Anchetatorii au reușit documentarea activității infracționale a Rahilei Grigorean (64 de ani), din municipiul Suceava, cercetată pentru comiterea infracțiunilor de complicitate la înșelăciune în formă continuată, participație improprie la fals intelectual și fals în înscrisuri sub semnătură privată și a Rodicăi Filip (55 de ani), din comuna Adâncata, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la înșelăciune în formă continuată (30 de acte materiale).

De asemenea, a fost documentată activitatea infracțională a altor 30 de persoane, cu vârste între 25 și 41 de ani, din județele Suceava, Neamț, Iași și Botoșani, bănuite de înșelăciune și uz de fals.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2015 – 2017, două societăți comerciale, administrate de Rahila Grigorean, cu ajutorul Rodicăi Filip, ar fi angajat fictiv 30 de persoane, emițând adeverințe de salariat cu date false, care ar fi fost folosite de cele 30 de persoane, pentru a obține, în mod fraudulos, indemnizații pentru creșterea copiilor, în perioada 2015 – 2021.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe înscrisuri, care ar fi fost utilizate în activitatea infracțională.  

Prejudiciul creat bugetului de stat este de 1.397.009 lei. Din prejudiciul total, au fost recuperați 38.000 de euro, ca urmare a sechestrului asigurător dispus asupra unor bunuri deținute de persoanele bănuite.

Au fost puse în aplicare patru mandate de aducere.

În urma audierilor, cele două femei au fost reținute, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, pentru luarea măsurilor preventive care se impun.

La activități au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava.

Adauga comentariu