Două gospodine din Milișăuți au primit amenzi penale, după ce s-au bătut și s-au tras de păr și piept. Bătăușele nu au putut cădea de acord cu privire la linia de hotar dintre proprietățile lor

Judecătoria Rădăuți a condamnat-o pe Brînduşa Semeniuc la pedeapsa unei amenzi penale de 2.000 de lei (200 zile - amendă, 10 lei/zi) pentru săvârșirea infracțiunii de „lovire sau alte violențe”.

De asemenea, Garafina Păsăilă a fost condamnată la pedeapsa amenzii penale de 1.200 de lei (120 zile - amendă, 10 lei/zi) pentru săvârșirea infracțiunii de „lovire sau alte violențe”.

Magistrații amână aplicarea pedepselor constând în amendă penală, pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

În plus, Brîndușa Semeniuc este obligată să îi plătească Garafinei Păsăilă suma de 500 de lei, reprezentând daune morale, iar Garafina Păsăilă trebuie să îi plătească Brîndușei Semeniuc suma de 200 de lei, reprezentând daune morale.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Cele două femei dețin terenuri agricole învecinate în zona denumită „Gară” din orașul Milișăuți. De mai multă vreme, între cele două existau neînțelegeri privind linia de hotar dintre proprietățile lor, fiecare pretinzând că cealaltă îi ocupă ilegal o porțiune din terenul cuvenit.

În ziua de 26 aprilie 2019, în jurul orelor 12.00 - 13.00, una dintre femei s-a dus împreună cu cei doi copii ai săi la terenul respectiv pentru a executa lucrări agricole cu un tractor.

La un moment dat, la fața locului a apărut și cealaltă inculpată, care sub pretextul că nu este respectată linia de hotar, s-a pus în fața tractorului pentru a împiedica lucrarea agricolă.

În aceste circumstanțe, prima inculpată a încercat să o îndepărteze pe cealaltă din fața tractorului, ocazie cu care a prins-o de păr și de piept și a îmbrâncit-o violent. Cea din urmă a suferit răni fizice, dar nu s-a lăsat mai prejos. Aceasta, i-a aplicat femeii o lovitură în zona toraco-abdominală cu un corp contondent ce-l avea asupra ei în mână (probabil o rozetă). Atunci, femeia lovită cu rozeta a căzut la pământ. Agresoarea care avea obiectul contontent în mână, a continuat să o lovească pe femeie în zona picioarelor și a mâinilor.

Până la urmă, meciul dintre cele două femei s-a oprit, după ce copiii uneia dintre ei au intervenit, ocazie cu care conflictul a luat sfârșit. Cel puțin în acel moment.

Deoarece urmau Sărbătorile Pascale, femeile nu au dorit să le dea de lucru polițiștilor, așa că nu i-au anunțat despre incident. Dar, în ziua următoare, deoarece una dintre femei se simțea rău, s-a prezentat la Spitalul Municipal Rădăuți, unde a fost diagnosticată cu „politraumatism prin agresiune”.

Cele două bătăușe au fost audiate, ocazie cu care fiecare și-a prezentat propria versiune, urmărind să se pună într-o situație mai favorabilă. Acestea s-au acuzat una pe cealaltă că ar fi început și că ar fi susținut agresiunea.

Adauga comentariu