Două grupări de contrabandiști din zona Bilca – Vicovu de Sus, care au prejudiciat statul cu peste 850.000 de lei, au fost destructurate de procurorii DIICOT cu ajutorul polițiștilor

Polițiștii suceveni sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava au desfășurat zilele acestea cercetări într-un dosar penal privind comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de migranţi şi contrabandă.

Surse din rândul anchetatorilor au arătat pentru cotidianul online Ziar de Suceava că dosarul a vizat două grupări infracționale formate din români și ucraineni, care introduceau în țară, peste frontiera verde dintre Ucraina și România, de pe raza județului Suceava, migranți din zona Asiei, dar și țigări de contrabandă.

Un prim grup a fost format din Constantin M. (35 de ani), Dănuț M. (30 de ani), Adelin C. (20 de ani) și Nicolae Ș. (27 de ani), domiciliați în localitățile Bilca și Vicovu de Sus. În cursul anului 2020, membrii grupării au format împreună cu mai mulți ucraineni, unii dintre ei și cetățenie română, un grup infracțional care din luna octombrie a anului trecut a început să introducă în țară țigări de contrabandă.

Timp de un an, membrii acestui grup au introdus în România peste 40.000 de pachete cu țigări de contrabandă, dar și opt migranți din Afganistan.

Un al doilea grup a fost format din Mihai U. (34 de ani), Vasile U. (31 de ani), Viorel – Cătălin C. (33 de ani), Ionuț – Iulian C. (33 de ani) și Daniel – Iulian B. (17 ani), toți din orașul Vicovu de Sus. De la începutul acestui an, membrii grupării, împreună cu mai mulți ucraineni, parte dintre ei cu cetățenie română, au format un grup care a introdus în țară peste 25.000 de pachete cu țigări de contrabandă.

Cele două grupări acționau noaptea, foloseau mașini de teren și numere de înmatriculare false. Prin activitatea lor, statul a fost prejudiciat cu peste 850.000 de lei.

Anchetatorii au început urmărirea penală față de 23 de suspecți, iar ieri, 16 dintre ei au fost duși la audieri, după ce polițiștii au făcut 10 percheziții în zona Bilca – Vicovu.

Oamenii legii au confiscat șapte mașini, un microbuz, sumele de 20.900 de lei și 11.600 de euro, 12.000 de pachete cu țigări de contrabandă, 30 de telefoane mobile, 21 de stații emisie – recepție, 43 de hamuri folosite la transportul coletelor cu țigări de contrabandă peste frontiera verde, precum și 16 plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Opt persoane au fost reținute, însă doar Constantin Mucea (36 de ani), Mihai Ungureanu (35 de ani), Adelin Cuciureanu (21 de ani) și Vasile Ungureanu (31 de ani) au fost prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Marius Galan, Ionuț Belici, Ionuț Cotos și Constantin Ungureanu au fost plasați sub control judiciar.

Activitățile investigative și de cercetare au fost efectuate cu sprijinul BOS Suceava şi DOS, precum şi de sprijinul STPF Suceava, SPF Siret, IPJ Suceava – SICE, Poliţia Municipiului Suceava, IPJ Bacău-Serviciul Poliţiei Rutiere, Poliţia Municipiului Roman.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, identificării şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor.

Adauga comentariu