Dragnea i-a făcut cadou un nou mandat de președinte lui Iohannis, după ce a pus PSD pe chituci

În anul 2016, în România au avut loc două runde de alegeri extrem de importante, alegerile locale și alegerile parlamentare, în urma cărora PSD a obținut cele mai multe voturi.

La alegerile locale din data de 5 iunie 2016, PSD condus pe atunci de Liviu Dragnea a primit 37,58% din voturile românilor. Dacă e să vorbim strict de mandatele de primar, procentul obținut de social – democrați a urcat la 52,63%.

După alegerile locale, PSD avea nu mai puțin de 1.677 de primari, iar PNL 1.081. PSD a primit 37,58% din voturile cetățenilor, iar PNL 30,64%.

Pe scurt, alegerile locale au fost câștigate de PSD.

La sfârșitul lui 2016, la data de 11 decembrie 2016, a avut un nou rând de alegeri, de această dată parlamentare. PSD a obținut o victorie și mai categorică, reușind să câștige 154 de mandate (45,57% din voturi) la Camera Deputaților și 67 (45,67%) la Senat.

Diferența dintre PSD și PNL devea una extrem de mare, liberarii obținând 69 de mandate (20,04%) la Camera Deputaților și 39 (20,41%) la Senat.

Pe scurt, alegerile parlamentare au fost câștigate detașat de PSD.

Avansul de 25 de procente l-a transformat pe Liviu Dragnea, care s-a gândit că își poate rezolva toate problemele pe care le avea cu legea prin intermediul colegilor de partid. PSD-iștii au pornit un asalt asupra Justiției al cărui principal beneficiar era taman Dragnea.

Activitatea parlamentarilor PSD a atras furia românilor, care au ieșit în stradă pentru a-și spune nemulțumirile. Mai multe legi date fără a fi gândite extrem de profund și tot felul de decizii controversate luate de către cei din PSD au transformat partidul într-un fel de dușman al poporului.

Acest lucru a ieșit la iveală la alegerile europarlamentare din data de 26 mai 2019. PSD a scăzut mult în preferințele românilor, doar 22,5% din cetățenii ce s-au deplasat la urne punând ștampila pe social – democrați. În schimb, PNL s-a ales cu 27% dintre sufragii.

A doua zi după alegerile europarlamentare, Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Din acel moment, PSD și așa șubrezit a devenit victimă sigură în lupta cu PNL la alegerile prezidențiale. Candidatul PSD la postul de președinte, Viorica Dăncilă, nu avea o imagine bună printre români, fiind catalogată în fel și chip. Membrii PSD din teritoriu au reușit să o ducă pe candidata lor în turul 2 al alegerilor prezidențiale, însă doar atât.

Iohannis, în lipsă de altceva, a fost votat masiv de către români și a obținut încă un mandat de președinte al României, fără să facă prea mari eforturi.

Klaus – Werner Iohannis va mai avea încă cinci ani de liniște, perioadă pentru care ar trebui să-i mulțumească cu vârf și îndesat lui Liviu Dragnea, cel care a distrus PSD pentru a scăpa el de închisoare. Fostul lider social democrat nu numai că nu a scăpat de detenție, însă a pus pe chituci cel mai mare partid din România.

Adauga comentariu