Drama unui sucevean plecat la cules de sparanghel în Germania. Primarul din Moldovița l-a lăsat fără cele aproape șase hectare de pășune pe care își păștea vacile

Gheorghe Oblezniuc este un cetățean din comuna Moldovița, care în perioada pandemiei de coronavirus, a decis să-și părăsească localitatea și să plece în Germania la cules de sparanghel.

Bărbatul urmează să revină în țară peste o lună, urmând a scăpa de munca grea din agricultură și frica de îmbolnăvire. Din nefericire, atunci când va reveni acasă va întâmpina o altă problemă. Gheorghe Oblezniuc nu va mai avea unde să-și ducă cele 12 vaci la păscut, după ce Traian Iliesi, primarul comunei Moldovița, i-a reziliat contractul de închiriere privind o suprafață de 5,7 hectare de pășune.

„Cineva mi-a dat foc la o bucată mică de pășune, iar primarul mi-a reziliat contractul. Probabil mă consideră vinovat pentru controalele venite de la București la gaterul fiului său și așa se răzbună pe mine”, ne-a declarat Gheorghe Oblezniuc.

La data de 8 decembrie 2017, Oblezniuc a închiriat de la Primăria comunei Moldovița o suprafață de 5,7 hectare de pășune pe o perioadă de 10 ani. Pentru această pășune, bărbatul a plătit în fiecare an o chirie de aproape 12.000 de lei.

Zilele trecute, soția lui Gheorghe Oblezniuc, rămasă acasă pentru a avea grijă de gospodărie și animale, a primit de la Primăria Moldovița o notificare de reziliere a contractului de închiriere privind cele 5,7 hectare de pășune.

„Prin prezenta vă notificăm rezilierea contractului de închiriere nr. 8783/08.12.2017, încheiat pentru suprafața de 5,70 ha, teren situat în comuna Moldovița, județul Suceava, la locul numit <<Dubul>>, începând cu data de 01.06.2020, motivat de nerespectarea clauzelor contractuale asumate prin acordul încheiat, care au avut drept consecințe incendierea unei suprafețe din perimetrul închiriat, evenimente ce au adus prejudicii comunei Moldovița, cu atât mai mult cu cât zona în care se află suprafața închiriată de dumneavoastră este în apropierea mai multor gospodării. Evenimentele petrecute au fost sesizate de locuitorii zonei, motivat de pericolul extinderii focului până la gospodăriile acestora, creând panică și teamă în rândul acestora. Având în vedere cele consemnate mai sus, vă solicităm ca în cel mai scurt timp posibil să lăsați în deplină posesie și proprietate imobilul teren, ce a format obiectul contractului de închiriere reziliat, în caz contrar urmând ca pe lângă procedurile civile de evacuare, să sesizăm și organele abilitate cu săvârșirea unor fapte penale”, se arată în notificarea transmisă de Primăria comunei Moldovița.

Gheorghe Oblezniuc consideră abuzivă măsura luată de primarul Traian Iliesi, explicând că va apela la toată căile legale pentru a-și găsi dreptatea.

Adauga comentariu