DREPT LA REPLICĂ. Patronul Mocăniței din Moldovița susține că i-a dat traversele de cale ferată unui fiul de-al lui Traian Iliesi. În schimbul traverselor Iliesi a oferit lemne din gaterul familiei

În urma articolului publicat ieri de cotidianul Ziar de Suceava privind o sesizare venită din partea localnicilor din Moldovița, Georg Hocevar , proprietarul Mocăniței din localitate, a dorit un drept la replică.

Localnicii ne-au sesizat faptul că în curtea fermei lui Traian Iliesi, primarul din comuna Moldovița, ar fi fost descărcat un camion încărcat cu traverse de cale ferată. Aceștia susțineau că traversele ar proveni de la Mocănița Huțulca Moldovița.

Georg Hocevar a ținut să transmită că respectivele traverse nu provin de la Mocănița Huțulca, ci de la fosta cale ferată „Haager Lies” din Austria. Acesta a mai menționat că a făcut un schimb cu Răzvan Iliesi, fiul lui Traian Iliesi, nicidecum cu tatăl acestuia. 

Înțelegerea dintre Răzvan Iliesi și Georg Hocevar ar fi următoarea: Georg Hocevar i-a dat lui Răzvan Iliesi traverse de cale ferată, iar Răzvan Iliesi i-a dat lui Georg Hocevar lemne pentru a aprinde focul în locomotivele sale. Lemnele pe care le-ar fi dat Răzvan Iliesi în schimbul traverselor ar proveni din gaterul său.

„In primul rand doresc sa va spun ca, Mocanita Hutulca Moldovita este una dintre cele mai importante atractii turistice din Bucovina si nu dorim sa devenim un instrument pentru campania electorala a alegerilor locale.

Elementele din articolul de mai sus sunt prezentate cititorului ca un material de mare scandal care, dupa o profunda observatie, nu intrunesc conditii dorite de scriitor.

In primul rand, traversele nu provin de la Mocanita Hutulca (care circula pe ecartament ingust si traversele au o lungime de 1,5m) ci de la fosta cale Ferata <Haager Lies> din Austria. Aceasta linia a avut ecartament normal, iar traversele nu sunt compatibile pentru linia Moldovita Argel.

In al doilea rand, destinatarul traverselor nu a fost dl. Primar, ci fiul lui, Razvan Iliesi. In ultima perioada am dat de mai multe ori traverse la persoana mentionata, in schimb cu resturi lemnoase din gaterul lui, care sunt pe dimensiuni potrivite pentru a aprinde focul in locomotivele noastre cu Abur. Si pentru noi un avantaj, ca nu avem de lucru cu taierea si craparea lemnului,, si pentru dumnealui ca poate sa foloseasca aceste traverse care la noi in mare parte nu se potrivesc.

Este o situatie win-win pentru ambele parti, si chiar nu inteleg pentru ce dintr-un simplu schimb de materiale in care dl. Primar nici macar nu este implicat ati incercat sa faceti o stire de scandal.

Din informatiile pe care le detin stiu ca, camionul primariei a fost taxat si platit pentru transportul efectuat.

Am rugaminte, inainte de a publica astfel de stiri, care au legatura cu Mocanita Hutulca Moldovita, sa ne contactati pentru un punct de vedere, deoarece noi suntem deschisi dialogului. Fiti sigur, daca traversele erau furate din curtea noastra, faceam reclamatie la politie. Ca cititor fidel a ziarului dvs. am pretentii la cercetari profunde la articole pe care le scrieti si sa tineti cont tot timpul  de principiile fundamentale ale jurnalismului si sa faceti articole impartiale.

Pentru a limpezi apele, doresc sa publicati aceste inscrisuri cu mentiune <drept la replica>”, a ținut să transmită Georg Hocevar.

Privind această sesizare, reporterii cotidianului Ziar de Suceava au încercat să ia legătura cu Traian Iliesi pentru a-i lămuri dacă este adevărat ceea ce susțin localnicii. 

Apelul telefonic a durat doar șapte secunde. În cele șapte secunde reporterul s-a prezentat, i-ar Traian Iliesi i-a spus „Lasă-mă în pace uă!”, după care acesta a închis apelul telefonic.

În trecut, Traian Iliesi ne-a spus că muncește de mic copil, reușind să își facă fermă, gater. 

 

 


Adauga comentariu