DSP Suceava a stabilit că nu a fost vorba de toxiinfecție alimentară în cazul celor 12 copii ajunși din tabără la spital: „Grupul s-a cazat într-o unitate neautorizată sanitar”

După finalizarea anchetei declanșate la data de 21 august 2019, de către Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava cu privire la suspiciunea existenței unui focar de toxiinfecție alimentară la Poiana Micului, reprezentanții instituției au stabilit că grupul de copii și tineri din județul Neamț s-a cazat într-o unitate neautorizată sanitar și a consumat alimente preparate în condiții improprii.

„Sursa de apă, necorespunzătoare bacteriologic, a constituit un factor de risc care ar fi putut contribui la apariția simptomatologiei digestive, dar apreciem că nu a constituit sursa de infecție. Neidentificarea în probele biologice recoltate de la pacienți a unui agent etiologic fac imposibilă stabilirea unei legături epidemiologice de cauzalitate între alimente și apa consumate și cazurile de îmbolnăvire. Nu sunt îndeplinite criteriile definiței clinice de toxiinfecție alimentară. Opinăm că a fost vorba de un episod de gastroenterită acută, având ca posibilă sursă de îmbolnăvire prezența în grup a unui copil cu boală diareică acută(contact familial cu cazuri de diaree cu rotavirus)”, a transmis directorul executiv al DSP Suceava, doctorul Liliana Grădinariu.

Reprezentanții DSP Suceava urmează se aplice sancțiuni contravenționale conform prevederilor legale în vigoare și să dispusă măsuri pentru intrarea în legalitate a unității în care a fost cazat grupul.

Adauga comentariu