DSP Suceava va face o anchetă epidemiologică la Mănăstirea Sfântul Ioan din Suceava, după ce ÎPS Pimen s-a infectat cu COVID-19

Ieri, a doua zi de Paște, Înalt Prea Sfinția Sa Pimen (90 de ani) a fost transportat la Spitalul Județean Suceava având simptome de COVID-19. După câteva ore, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a fost diagnosticat cu coronavirus.

Aseară, acesta a fost transferat la cu elicopterul la Institutul „Matei Balș” din București.

În urma acestora, Direcția pentru Sănătatea Publică a început o anchetă epidemiologică la Mănăstirea Sfântul Ioan din Suceava, iar toate persoanele care au intrat în contact cu ÎPS Pimen vor fi testați pentru coronavirus.

„Viețuitorii Mănăstirii Sfântul Ioan din Suceava sunt, cu o singură excepție a unei persoane care a fost ținută la izolare conform reglementărilor date de autorități, în stare foarte bună. În acest moment, nimeni altcineva din proximitatea ÎPS Pimen nu acuză simptom de infectare cu coronavirus. Da, ancheta epidemiologică va fi făcută chiar astăzi la Mănăstirea Sf Ioan din Suceava și așteptăm rezultatele”, a spus Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, la Antena 3.

ÎPS Pimen are o formă de boală medie, dar se poate transforma într-o formă gravă foarte repede.


Ce spune președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, despre starea de sănătate a ÎPS Pimen: „A avut un trai destul de ascetic și anumite boli, cum ar fi bolile cardio-vasculare sau diabet, l-au ocolit”.

Ce spune generalul Oprea despre starea de sănătate a arhiepiscolului Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen: „Simptomatologia pledează pentru infecţie COVID, am înţeles că a avut și niște contacte”.

Adauga comentariu