DSVSA confiscă înghețatele Bounty, Twix și Snickers din județul Suceava pentru că ar conține oxid de etilenă. Mars: „Consumarea produsului nu este nocivă”

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava a început să retragă de pe piața din județul Suceava mai multe produse de înghețată din gama Mars. DSVSA susține că până în prezent circa 50 de supermarketuri, șase benzinării și două depozite s-au conformat și au retras loturile de înghetață Bounty, Twix și Snickers pentru că ar conține oxid de etilenă.

„Suntem în plin proces de retragere a produselor, rugăm agenții economici să colaboreze, să ia legătura cu medicii veterinari, să stabilim dacă au produse din loturile care trebuie retrase. Înghețata este pusă sub sechestru de noi, ca autoritate sanitar-veterinară, și se trimite apoi la distrugere”, a transmis doctorul Sorin Mihai Voloșeniuc, directorul DSVSA către presa locală.

„Este important că, deși nivelul de oxid de etilenă din ingredientul afectat este peste limitele legale pentru Europa, noi folosim doar o cantitate mică din acest ingredient în produsele noastre de înghețată. Ca urmare, nivelul de oxid de etilenă din înghețată este minimal și mult sub limitele legale din Europa pentru ingredient. Consumarea produsului nu este nocivă”, au transmis reprezentanții Mars.

sursa foto: www.opiniatimisoarei.ro

 

Adauga comentariu