DSVSA Suceava a început să confiște și înghețatele din gama Carrefour, Milka și KitKat pentru că ar conține oxid de etilenă

Luna trecută, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Suceava a desfășurat o campanie pentru a retragere de pe piață înghețatele din gama Mars (Bounty, Twix și Snickers) pentru că ar fi conținut prea mult oxid de etilenă.

În această lună, specialiștii DSVSA continuă campania și au constatat faptul că această problemă ar exista la mai multe sortimente de înghețată ce provin din import, respectiv din gama Carrefour, Milka, KitKat.

Conform conducerii DSVSA Suceava, încă se lucrează la identificarea și confiscarea înghețatelor neconforme. Sunt vizate supermarketurile și benzinăriile. După ce vor fi ridicate, înghețatele vor fi distruse.

În urma acestei acțiuni a DSVSA Suceava, producătorii Mars au susțin că oxidul de etilenă nu pune în pericol direct sănătatea consumatorilor. 

„Este important că, deși nivelul de oxid de etilenă din ingredientul afectat este peste limitele legale pentru Europa, noi folosim doar o cantitate mică din acest ingredient în produsele noastre de înghețată. Ca urmare, nivelul de oxid de etilenă din înghețată este minimal și mult sub limitele legale din Europa pentru ingredient. Consumarea produsului nu este nocivă”, au transmis reprezentanții de la Mars.

sursa material: playtech.ro

 

Adauga comentariu