Egger a întrerupt colaborarea cu firma din Pojorâta al cărei camion plin cu lemn tăiat ilegal a fost depistat în curtea societății din Rădăuți: „Manifestăm o toleranță zero față de lemnul provenit din surse ilegale”

Reprezentații companiei Egger România a anunțat cotidianul online Ziar de Suceava despre faptul că a întrerupt colaborarea cu firma din Pojorâta al cărei camion plin cu lemn tăiat ilegal a fost depistat în curtea societății din Rădăuți.

„În urma informațiilor apărute în articolul intitulat Transport ilegal de lemne depistat de polițiști în curtea celor de la Egger Rădăuți, dorim să facem o serie de precizări.

La data de 9 decembrie 2019, imediat după ce camionul la care face referire articolul a intrat pe platforma EGGER, îndreptându-se către zona unde are loc verificarea avizului si recepția mărfii, am fost anunțați cu privire la o posibilă suspiciune în privința transportului. Am reacționat prompt și am redirecționat camionul abia intrat pe poarta fabricii noastre către ieșire pentru a putea fi verificat de către autorități. Totodată, am demarat un audit pentru acest furnizor și am sistat achizițiile de material lemnos de la acesta până la finalizarea verificărilor, astfel încât să eliminăm potențiale riscuri în aprovizionare.

Pentru EGGER legalitatea materialului achiziționat reprezintă o prioritate, motiv pentru care manifestăm o toleranță zero față de lemnul provenit din surse ilegale. În România, ca și în celelalte țări unde avem fabrici, acționăm responsabil și susținem un management forestier sustenabil. În ceea ce privește aprovizionarea cu material lemnos, întregul nostru proces respectă reguli foarte stricte, conforme cu legislația în vigoare, la nivel național și european, precum și cu certificările adiționale necesare, pentru fiecare furnizor cu care lucrăm” au deplarat reprezentantii companiei EGGER România.

Sursa foto: Ziarul Financiar

Adauga comentariu