Elevii Liceului Tehnologic „Vasile Cocea” susțin că de aproape două luni sunt amăgiți cu primirea burselor

Mai mulți elevi ai Liceului Tehnologic „Vasile Cocea” din comuna Moldovița au sesizat cotidianul Ziar de Suceava cu privire la faptul că de aproape două luni de zile așteaptă să-și primească bursele sociale și numai nu le primesc. Aceștia susțin că sunt amăgiți cu primirea acestor bani din luna iunie a anului curent.

Deoarece pandemia de coronavirus a afectat vizibil și învățământul, elevilor li s-ar fi spus că bursele nu le vor mai primi ca de obicei, în fiecare lună, ci vor primi banii aferenți perioadei aprilie - iunie, în luna iunie, când s-a încheiat anul școlar.

Elevii sunt nemulțumiți și de faptul că reprezentanții liceului le-ar fi transmis că banii pentru burse ar fi ajuns la unitatea de învățământ și urmează să îi înmâneze fiecărui elev.

„Bursele se primesc, s-a făcut documentația, trebuie doar ridicate din trezorerie, dar există o planificare în sensul acesta. Atâta tot. (...) Copiii își cunosc drepturile și au primit de fiecare dată, inclusiv în perioada care a fost foarte complicată. (...) Statele de plată sunt făcute. Da, e adevărat că o parte din personalul școlii a fost în concediu și nu pot să îi acuz pentru asta, dar statele de plată sunt făcute și sunt înaintate către trezorerie și copiii își iau drepturile”, ne-a spus Daniela Ceredeev, directoarea Liceului Tehnologic „Vasile Cocea” Moldovița.

Daniela Ceredeev ne-a mai spus că elevii își vor primi bursele în această joi, 6 august 2020. 

 

Adauga comentariu