Elevii unor școli din Suceava vor fi informați despre beneficiile mierii de albine

În data de 07.12.2018, de Sfântul Ierarh Ambrozie, ocrotitorul stuparilor, al albinelor și al topitorilor de ceară,  coopereativa agricolă  „ALBINUȚA BUCOVINEI” desfășoară  o campanie educațional-promoțională comună pentru conștientizarea și încurajarea tineretului asupra necesității unei diete sănătoase prin promovarea consumului curent de miere ca alternativă la alţi îndulcitori, a cunoaşterii efectelor benefice ale produselor stupului (polen, propolis, pastură, lăptişor de matcă, venin, pentru sănătatea umană şi a importanţei albinei pentru mediu şi agricultură).
 
Cooperativa agricolă  „ALBINUȚA BUCOVINEI” organizează  această campanie și a realizat câte un acord de parteneriat cu Școala Gimnazială nr.8, Școala Gimnazială nr.9 „Ion Creangă” și Școala Gimnazială nr.1, cu scopul de a conștientiza elevii necesitatea unui stil de viață sănătos. Se vor prezenta produse apicole și se va discuta despre importanța albinei pentru mediu și agricultură.
 
Organizarea campaniei educaționale „Micul dejun cu miere“, în data de 07.12. 2018, se desfășoară astfel: 
începând cu orele 09.oo la Școala Gimnazială nr.9 „Ion Creangă “ Suceava cu participarea elevilor din două clase
la orele 09.3o la Școala Gimnazială  nr. 8 Suceava cu participarea elevilor din două clase 
la orele 10.oo la Școala Gimnazială nr.1 Suceava cu participarea elevilor din două clase
La acest eveniment li se va prezenta copiilor scopul și obiectivele acestui proiect și li se va oferi câte o caserolă cu miere și câte un orar cu albinuțe.     
 
În cadrul acordului de parteneriat a fost prins și proiectul „Vizită la stupină”, care se va desfășura în cadrul programului Ministerului Educației Naționale „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”.  Acesta este prezentat ca o propunere de activitate în cadrul programului de mai sus, în primăvara anului 2019 în stupina cooperativei agricole  „ALBINUȚA  BUCOVINEI ” .
 

sursa foto: ladysblog.ro

Adauga comentariu