Elevul Colegiului „Petru Rareș” care s-a dat de gol că plimba 60 de grame de „iarbă” în ghiozdan a scăpat ieftin

Tribunalul Suceava i-a aplicat inculpatului Vladimir-Emilian P., care avea 17 ani la data faptelor, măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de patru luni pentru săvârșirea infracțiunii de ,,trafic de droguri de risc, fără drept”, în modalitățile „procurare, deținere și transport pentru punere în vânzare” și „vânzare de droguri de risc”.

Pe durata executării măsuri educative Vladimir-Emilian P. se va supune obligației de a se prezenta la Serviciul de Probaţiune Suceava la datele fixate de acesta.

Pe lângă „iarbă” polițiștii i-au confiscat tânărului și cântarul electronic pe care s-au găsit urme de materie în care s-a evidențiat prezența Tetrahydrocannabinol-ului.

Tânărul are drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Amintim faptul că un elev al Colegiului „Petru Rareș” a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru că ar fi consumat și vândut canabis chiar și în școală.

Prins cu peste 60 de grame de „iarbă” în stația de autobuz

În seara de 24 ianurarie 2019, un echipaj de jandarmi, care se afla în misiune, a văzut doi tineri în stația Nordic, pe bulevardul George Enescu. Deoarece tinerii au devenit agitați în momentul în care au văzut echipajul de jandarmi, cei din urmă i-au verificat pe suspecți.

Unul dintre ei avea într-un ghiozdan trei ambalaje ce conțineau muguri de canabis și un cântar electronic.

Vladimir Emilian P. (17 ani) le-a spus polițiștilor de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate și procurorului de caz de la DIICOT, că a găsit „iarba” la un tomberon din zona Liceului Sportiv Suceava. Tânărul a spus că nu erau drogurile lui, dar a scos tutunul dintr-o țigără și a îndesat în locul acestuia niște „iarbă”.

În acea seară, tânărul avea asupra sa 61,5 grame de canabis.

Anchetatorii nu au luat în serios varianta tânărului.

Grupul de cunoștințe a recunoscut faptul că-l cunoșteau pe tânăr ca fiind consumator 

În urma cercetărilor, a rezultat faptul că Vladimir Emilian P. era cunoscut printre colegii de liceu ca fiind consumator de canabis. Tânărul, fiind elev atunci al Colegiului „Petru Rareș”, obișnuia să-și fumeze „iarba” în locuri retrase, inclusiv în pauzele dintre orele de curs.

Cunoștințele din mediul său știau faptul că tânărul poartă asupra sa diferite cantități de canabis, atât pentru a consuma el, cât și pentru alte persoane.

Deoarece marfa era porționată și împachetată, pentru a nu emana miros, dar și pentru că tânărul avea un cântar electronic pe care s-au găsit urme de canabis, anchetatorii au dedus faptul că „iarba” era pregătită pentru vânzare.

Reținut pentru 24 de ore, control judiciar, arest preventiv

În urmă cu câteva zile, tânărul a fost pus sub acuzare ca inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de „trafic de droguri de risc”, în modalitățile „procurare, deținere și transport pentru punere în vânzare” și „vânzare de droguri de risc”.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore la data de 1 august 2019, iar pe urmă Tribunalul Suceava a decis că măsura controlului judiciar este suficientă pentru Vladimir Emilian P.. Procurorii DIICOT au făcut apel în urma aceste decizii, iar în urma judecării de ieri, s-a dispus arestarea preventivă a tânărului pentru 30 de zile.

Vacanță de vară ruinată

Tânărul și-a recunoscut fapta și a spus că o regretă. Acesta a cerut să fie audiat după data de 20 august deoarece până atunci avea bilete pentru a petrece vacanța în Vama Veche. 

Fiind arestat pentru 30 de zile, tânărul nu s-a mai distrat alături de prietenii săi pe litoral în luna august a anului 2019.

Adauga comentariu