Elevul de la Colegiul Tehnic Rădăuți, care și-a înjunghiat doi colegi, a fost reținut de polițiști

În cursul zilei de astăzi, pe raza municipiului Rădăuți a avut loc o agresiune în care au fost implicați patru tineri. În urma investigațiilor desfășurate de polițiști s-au stabilit circumstanțele în care s-a produs evenimentul, agresorul fiind reținut pentru 24 de ore.

Astfel, în jurul orei 14.00, s-a produs o altercație între agresorul de 17 ani și șapte luni, din comuna Burla, și alți trei colegi de școală cu vârste cuprinse între 17 și 19 ani, din orașul Vicovu de Sus.

Cei patru sunt colegi la Colegiul Tehnic din Rădăuți, dar agresiunea nu are legătură cu mediul școalar, petrecându-se după terminarea orelor de curs, pe strada Călărași din municipiul Rădăuți, în fața restaurantului Mediterana.

Agresorul se afla împreună cu fratele său pe stradă, moment în care ar fi fost acostat de către cei trei colegi, care l-au provocat și ar fi încercat să îl lovească.

În acel moment, tânărul de 17 ani și șapte luni a scos un briceag pe care îl avea asupra sa și a ripostat lovindu-i la întâmplare pe cei trei. 

În urma conflictului, un tânăr de 19 ani a suferit o plagă întepat-tăiată cu hemopneumotorax drept, contuzii și echimoze faciale. Acesta a fost transportat la Spitalul Județean Suceava pentru acordare de îngrijiri de specialitate, fiind în afara oricărui pericol.

Un alt tânăr de 17 ani a suferit o plagă înțepată în zona axilei dreapta, fiind evaluat medical la Spitalul Municipal Rădăuți.

După ce agresorul a fugit de la fața locului, cei trei tineri agresați s-au refugiat într-o unitate comercială din zonă de unde au sunat la 112 și au așteptat venirea echipajelor de poliție și ambulanța.

Agresorul a fost prins după circa 15 minute. Acesta a fost preluat pentru audieri, recunoscând faptele și indicând locul unde a aruncat cuțitul după agresiune, arma fiind ridicată de către polițiști.

După audieri, în prezența avocatului, polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore a tânărului de 17 ani și șapte luni pentru săvârșirea a trei infracțiuni de loviri sau alte violențe.

În funcție de concluziile medico-legale și probatoriul administrat, încadrarea faptelor ar putea fi schimbată.

Agresorul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

Adauga comentariu