Elevul sucevean care a câștigat medalia de aur la Olimpiada Internațională de Astronomie va primi 10.000 de lei de la Primăria Suceava

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, va propune în ședința de Consiliu Local, ce va avea loc la sfârșitul acestei luni, ca elevul David Turturean de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava să fie recompensat cu 10.000 de lei pentru medalia de aur câștigată la Olimpiada de Astronomie.

Edilul șef al Sucevei a mai precizat că va propune ca elevii medaliați cu aur la competiții internaționale să primească 10.000 de lei, cei cu argint cu suma de 7.000 de lei, iar cei cu bronz vor fi recompensați cu 5.000 de lei.

David Turturean, elevul pe care statul român a refuzat să-l trimită la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică din China, a adus acasă medalia de aur de la Olimpiada Internațională de Astronomie din Sri Lanka. Acesta s-a clasat pe primul loc din cei 83 de participanți din 22 de țări.

David Turturean este elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava. Acesta a avut de-a lungul timpului rezultate excepţionale la învăţătură, participând an de an la cel puţin trei olimpiade naţionale. Elevul sucevean se întoarce tot timpul cu premii de la olimpiade, fiind unul dintre cei mai apreciaţi tineri din judeţ.

Chiar dacă a obţinut rezultate de excepţie până în prezent, eforturile lui David nu sunt încurajate şi de autorităţi. În vara acestui an, acesta a aflat că s-ar putea să nu participe la Olimpiada Internaţională din China la care s-a calificat, după ce i s-a transmis de la Ministerul Educaţiei că nu i se va deconta deplasarea şi diurna.

David Turturean s-a calificat la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică din China, concursuri ce se vor desfăşura în luna noiembrie a acestui an.

Mama elevului a încercat să apeleze la autorităţile locale, însă a fost trimisă la plimbare. Indignaţi de situaţia creată, apropiaţii şi profesorii elevului sucevean au organizat o campanie prin care doresc să adune banii necesari pentru ca David Turturean să poată să ajungă la olimpiada internaţională din China.

Eforturile oamenilor nu au fost în zadar. Aceștia au reușit să strângă banii necesari și să-l trimită pe David la olimpiada internațională din China, de unde elevul speră să se întoarcă cu o nouă medalie.

Adauga comentariu