Escrocii își încearcă norocul cu oricine. Aceștia au intenționat să folosească metoda „Moștenirea” cu un reporter de la Ziar de Suceava

Escrocii nu au limite. După ce a început să scadă numărul victimelor metodei „Accidentul”, escrocii au adoptat o altă metodă de a încerca să înșele oamenii, anume metoda „Moștenirea/Donației”.

Se pare că țeparii își creează conturi de Facebook și abordează pe orice, în încercarea de a pune mâna pe datele persoanei respective și pe contul bancar al acesteia.

Pungașii au arătat astăzi faptul că își încearcă norocul cu absolut oricine, indiferent de vârstă, ocupație sau alte criterii. În această după-amiază, impostorii și-au încercat norocul cu unul dintre redactorii cotidianului Ziar de Suceava, trimitându-i un mesaj cu textul „Buna”, de pe un cont de Facebook numit „Abali Ottara”.

Pe profilul de Facebook Abali Ottara a fost urcată o fotografie cu o femeie în vârstă cu vreo două ore înainte de acel „Buna”. Singurele detalii de pe respectivul cont erau domiciliul în Paris și locul de proviniență din Bălți. Reporterul și Abali Ottara aveau în comun doar faptul că sunt ambii membrii ai grupului „Accidente rutiere Romania”.

După ce i s-a răspuns la mesaj, cel din spatele contului Abali Ottara l-a întrebat pe reporter ce mai face și pe urmă și-a prezentat oferta.

Reporterul i-a dat „apă la moară” pentru a vedea cum decurge o astfel de țeapă și cu ce solicitări va veni bătrâna necunoscută ce intenționa să-i ofere moștenire 186.000 de euro, „din dragostea lui Dumnezeu”.

Escrocul i-a spus viitorului moștenitor că, dacă vrea banii menționați, trebuie să ia legătura cu un avocat care îi va spune cum trebuie procedat pentru a intra în posesia banilor.

Mai jos puteți vedea conversația pe care a avut-o reporterul cu așa-zisa donatoare și cu așa-zisul avocat. Există posibilitatea ca resposabilitățile pentru această metodă să fie împărțite la cel puțin două persoane. Una care racolează persoane pe Facebook, iar alta care se dă drept avocat pe WhatsApp. Se poate observa faptul că „donatoarea” este mult mai agramată decât „avocatul”.

DISCUȚIA CU „DONATOAREA”

DISCUȚIA CU „AVOCATUL” 

(În mesajul pe care „avocatul” l-a șters era un text în limba franceză)

Donatoarea și-a șters contul de Facebook sau l-a blocat pe „moștenitor” pe la ora 17.30.

Adauga comentariu