Escrocului medic italian i-a fost recunoscută oficial diploma falsă de către Ministerul Educației în mandatul PSD-istului sucevean Valentin Popa

Diploma falsă a medicului impostor Matteo Politi a fost recunoscută oficial de Ministerul Educației Naționale în mandatul suceveanului Valentin Popa (PSD).

Escrocul italian Matteo Politi, absolvent a opt clase, a obținut diploma falsă cu ajutorul căreia a profesat în medicină în România 

La data de 11 aprilie 2018, Ministerul Educației Naționale a recunoscut oficial diploma falsă a escrocului italian Matteo Politi, cu ajutorul căreia acesta a profesat medicina în România.

În perioada respectivă, instituția era condusă de către suceveanul Valientin Popa (PSD), rector al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava.

Conform Atestatului de recunoștere a studiilor nr. 75657/11.04.2018, diploma lui Matteo Politi a fost recunoscută ca diplomă de licență în domeniul Sănătate.

Atestatul „reprezintă o recunoaștere a studiilor obținute în străinătate, raportată la sistemul de educație din România, în scopul încadrării în muncă și pentru înscrierea la cursuri de formare profesională”.

Italianul , deși absolvise doar opt clase, a participat la operații estetice în mai multe clinici din București. Prin mâinile acestuia au trecut sute de pacienți.

La data de 6 februarie 2019, după ce s-a aflat adevărul despre Matteo Politi, acesta a încercat să fugă din România. Din nefericire, pentru el, a fost prins în Vama Curtici.

Pe de altă parte, în cele câteva luni în care a fost ministru, Valentin Popa s-a făcut remarcat doar prin nenumăratele greșeli gramaticale comise la fiecare apariție în public și prin scandalurile privind manualele școlare retrase din școli pentru că erau pline cu greșeli.

sursa material: realitateadesuceava.net/Dinu Zară

 

Adauga comentariu