Este oficial! Începând de mâine unitățile de învățământ își vor desfășura activitatea doar în mediul online

Astăzi Ministerului Educației și Cercetării a transmis o informare privind măsurile care vor intra în aplicare începând de mâine, la nivelul unităților de învățământ din județul Suceava și din restul țării.

„Art. 1 Începând cu data de 09.11.2020 se suspendă, pentru o perioadă de 30 de zile activitățile didactice care impun prezența fizică în unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal și postliceal a preșcolarilor și elevilor.

Art. 2 (1) Activitățile didactice pentru unitățile prevăzute la art. 1 vor fi desfășurate în sistem on-line, conform Metodologiei-cadru privind desfășurarea activităților didactice prin intermediul tehnologiei și al internetului, precum și pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aprobată prin Ordinul ministrului educației și cercetării.

(2) În cazul în care activitățile nu pot fi desfășurate conform prevederilor inspectoratele școalare județele/inspectoratul școlar al municipiului București și unitățile de învățământ preuniversitar au obligația să asigure resursele educaționale pentru elevii care nu au acces la tehnologie informațională și internet.

Art. 3 Activitățile didactice prevăzute vor fi reluate cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță epidemiologică și igienă sanitară.

Art. 4 Direcția generală învățământ preuniversitar, inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București și unitățile de învățământ preuniversitar duc la îndeplinire dispozițiile prezentului ordin.

Art. 5 Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.” se arată în informarea Ministerului Educației și Cercetării.

PRECIZARE: 

Conform unor discuții ce au avut loc între reprezentanții Prefecturii Suceava și cei ai Inspectoratului Școlar Suceava, creșele și after school-urile vor rămâne deschise. Activitatea acestora poate fi reevaluată/suspendată la propunerea Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență.

 

 

Adauga comentariu